Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 13:40

Πιστέψατε τον Καψώχα, αυτός ξέρει

Γράφτηκε από τον
Πιστέψατε τον Καψώχα, αυτός ξέρει

 

Η γελοιότητα των κυβερνητικών παπαγάλων, ιδίως των διορισμένων στην ΕΡΤ, το πιο... βορειοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο επί ευρωπαϊκού εδάφους, δεν έχει όριο.

Ο νέος πρόεδρος του Euroworking Group, ο Ολλανδός Χανς Φάιλμπριφ που αντικατέστησε τον απελθόντα Τόμας Βίζερ (αυτόν που μας εξήγησε πόσο ακριβά πληρώνουμε οι Ελληνες πολίτες τη… μαθητεία περί το κυβερνάν, του πρώτου εξαμήνου του 2015), έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα». Οπου, όταν ρωτήθηκε για το τι θα ακολουθήσει το τέλος τους προγράμματος τον Αύγουστο, αν δηλαδή θα έχουμε μια «κανονική έξοδο» όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση ή θα συνεχίσει κάποιο καθεστώς εποπτείας, έδωσε μια απάντηση που δεν άρεσε στο Μαξίμου.

Είπε δηλαδή ο άνθρωπος το λογικώς αυτονόητο: Οτι η χώρα θα εισέλθει σε «περίοδο ενισχυμένης εποπτείας». Ιδίως αν υπάρξει κάποια συμφωνία για το χρέος: «Αν χορηγηθεί στην Ελλάδα ελάφρυνση χρέους ή υπό όρους ελάφρυνση χρέους, είναι λογικό οι δανειστές να επιδιώξουν να παρακολουθούν πώς προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις, να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν πισωγυρίσματα και να σιγουρευτούν ότι υλοποιούνται οι πολιτικές που έχουν ήδη αποφασιστεί. Θα χρειαστεί κάτι μεταξύ μιας κανονικής εποπτείας και ενός πραγματικού προληπτικού προγράμματος». Και συμπλήρωσε πως «τα πρώτα χρόνια αμέσως μετά το πρόγραμμα είναι τα πιο καθοριστικά, οπότε θα έχουμε ενισχυμένη εποπτεία από τους δανειστές για να βοηθηθεί η Ελλάδα να παραμείνει στον σωστό δρόμο».

Και πώς απάντησε η κυβερνητική προπαγάνδα; Αμολώντας έναν διορισμένο στην ΕΡΤ, ονόματι Καψώχα, να ωρύεται από την κρατική τηλοψία, όπου κυριαρχεί πνεύμα Κιμ Γιονγκ Ουν, ότι το συγκεκριμένο υψηλόβαθμο κοινοτικό στέλεχος τα λέει αυτά επειδή είναι... «γερμανοτσολιάς».

Τώρα αν βλέπετε τον συγκεκριμένο «γερμανοτσολιά» σε χαμογελαστά φωτογραφικά στιγμιότυπα με τον δικό μας αντιστασιακό Ευκλείδη Τσακαλώτο, μην τα πάρετε στα σοβαρά. Ισως έχουν βγει από την... μονταζιέρα της οδού Πειραιώς. Είναι ποτέ δυνατόν ο Τσακαλώτος να έχει αγαστή συνεργασία με τον Ολλανδό γερμανοτσολιά, και να ανταλλάσσουν χαμογελάκια, εν αγνοία του συντρόφου Καψώχα;

Για άλλη μια φορά πουλάνε παραμύθια στον ελληνικό λαό. Περί δήθεν «καθαρής εξόδου» και δήθεν «τέλους στις επιτροπείες». Παραμύθια που δεν αμφιβάλω ότι κάποια θα τα χωνέψουν, όπως χώνεψαν και τα προηγούμενα. Οπως π.χ. για τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσαν, και τώρα με την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών γίνεται πολύ ακριβότερος.

 

Γ.Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER