Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 12:40

Ο Κατσίκης στο ρόλο… του «λαγού»

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο Κατσίκης στο ρόλο… του «λαγού»

Η αλήθεια να λέγεται. Αυτή τη φορά ο Καμμένος είχε δίκιο. Η διάγνωση ότι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί είναι «όμηροι» του τουρκικού καθεστώτος, πέτυχε διάνα. Η εξέλιξη των πραγμάτων τον δικαιώνει.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν μετά τη συνάντησή του με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών στη Βάρνα δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας για τις προθέσεις του. Συνέδεσε αμέσως την ελληνική προσπάθεια αλλά και τις πιέσεις των κοινοτικών για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας, με το δικό του αίτημα για έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

Επαιξε βεβαίως και το θέατρό του. Μίλησε για… ανεξάρτητη δικαιοσύνη της χώρας του (εκεί όπου έχουν εκδιωχτεί τα τελευταία δύο χρόνια εκατοντάδες δικαστικών), η οποία τάχα θα αποφασίσει… ανεπηρεάστως, για την υπόθεση των δύο Ελλήνων, κάνοντας παραλληλισμό με τις αποφάσεις των δικών μας δικαστηρίων, τα οποία σεβόμενα το Σύνταγμα και τις διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει η Ελλάδα, απαγορεύουν την έκδοση των οκτώ.

Αλλά το θέμα μας δεν είναι τι θέλει και τι πιστεύει ο Ερντογάν. Οστις ενδεχομένως θεωρεί ότι είναι εύκολο στον εκάστοτε πρωθυπουργό της Ελλάδος να… διατάξει την ελληνική δικαιοσύνη τι να αποφασίσει, όπως κάνει εκείνος στη χώρα του. Το ερώτημα είναι τι συμβαίνει στη δική μας πλευρά. Αν δηλαδή τα περί «ομηρίας» του Καμμένου ήταν απλώς μια ορθή εκτίμηση της καταστάσεως ή συνιστούσαν προπαρασκευή πυρός, ώστε να περάσει στην κοινή γνώμη η αντίληψη ότι έχουμε τη δυνατότητα να… ανταλλάξουμε «ομήρους» με την Τουρκία.

Μετά και τις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη, που βλέπει ως «λύση» το να «αποφασίσουν οι ηγεσίες των δύο χωρών ότι μπορούν να παρακάμψουν την ελληνική και την τουρκική δικαιοσύνη και να προβούν σε μια τέτοια ανταλλαγή», αναρωτιέμαι πόσο «αθώα» ήταν τα περί «ομηρίας» του Καμμένου. Την απάντηση την δίνει ο βουλευτής του: «Δεν το έχω συζητήσει με τον υπουργό Αμυνας. Οταν όμως θέτει θέμα ομηρίας, τι σημαίνει όμηρος; Οτι θέλω ανταλλαγή».

Αμφιβάλλετε ότι ο Κατσίκης λειτουργεί ως «λαγός» του αρχηγού του;

Το μόνο που απομένει είναι να ελπίσουμε ότι δεν θα αποδειχθεί πως και ο Καμμένος λειτούργησε ως… λαγός του Τσίπρα. Με ανησυχεί ότι ούτε ο Καμμένος ούτε και ο Τσίπρας έσπευσαν να αποδοκιμάσουν ρητώς τον Κατσίκη.

 

Γ.Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER