Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 15:20

Ανακάλυψαν τον… κώδικα δεοντολογίας των ληστών!

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ανακάλυψαν τον… κώδικα δεοντολογίας των ληστών!

 

Μπορεί τα δεινά που μας έχουν βρει να είναι πολλά. Αλλά τουλάχιστον ζούμε σε μια χώρα όπου η ψυχαγωγία προσφέρεται αφειδώς.

Επίσημες δηλώσεις, ανακοινώσεις, αποφάσεις και συστάσεις εμπεριέχουν συχνότατα όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται ώστε να «γελάσει το χειλάκι του κάθε πικραμένου».

Με αυτό το πνεύμα πρέπει να αξιολογήσουμε και τις συστάσεις της ΕΛΑΣ προς υποψήφια θύματα ληστών, που εκδόθηκαν μετά το περιστατικό με τον 88χρονο που, φοβούμενος για τη ζωή του, πυροβόλησε τους δύο ληστές που είχαν εισβάλει στο σπίτι του. Με αποκορύφωμα την εμπνευσμένη σύσταση «οχυρωθείτε στην κρεβατοκάμαρά σας» και «προσποιηθείτε ότι κοιμάσθε», την ώρα που οι ληστές θα ψάχνουν για τους θησαυρούς σας.

Προφανώς οι συντάκτες του κειμένου έχουν ανακαλύψει κάποιον κώδικα... δεοντολογίας των ληστών, τον οποίο αγνοούμε εμείς, τα υποψήφια θύματα. Και φαίνεται πως αυτός ο κώδικας επιβάλλει στους ληστές, τα εξής: «Ο καλός ληστής ποτέ δεν διακόπτει τον ύπνο του οικοδεσπότη, στο σπίτι του οποίου έχει μπουκάρει. Οι παραβάτες παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο της Ενωσης Ληστών, Διαρρηκτών και Συναφών Επαγγελμάτων, με το ερώτημα της διαγραφής».

Δηλαδή οι δύο απάνθρωποι Γεωργιανοί, που έκαιγαν την άτυχη γριούλα με το πυρωμένο σίδερο, για να τους πει πού έκρυβε το τελευταίο εικοσάρικο που της είχε απομείνει από τη σύνταξή της, αν έκανε ότι κοιμάται θα την άφηναν ανενόχλητη. Και αφού ψάχνοντας το φτωχικό της δεν έβρισκαν τίποτε, θα αποχωρούσαν ευπρεπώς, σεβόμενοι τον κώδικά τους.

Διερωτώμαι αν όλα αυτά είναι για γέλια ή για κλάματα. Αν πιστεύουν πράγματι ότι οι κρεβατοκάμαρές μας είναι «οχυρά» που μας σώζουν από τους ληστές. Ή αν τελικώς τα έχουν χάσει και αυτοί και δεν ξέρουν πια τι να πουν και τι να κάνουν, παραζαλισμένοι από το γεγονός ότι εκείνοι μεν συλλαμβάνουν, αλλά η Πολιτεία αποφυλακίζει ταχύτατα πάσης φύσεως ληστές αλλά και δολοφόνους.

Προφανώς στις επίσημες υπηρεσιακές ανακοινώσεις τους δεν θέλουν να επαναλαμβάνουν εκείνα που διατυπώνουν οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι για τις ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας, ώστε να μην κατηγορηθούν για αντικυβερνητική στάση. Ετσι, παριστάνουν ότι αγνοούν πως το πρόβλημα δεν είναι να προσποιούμεθα ότι κοιμόμαστε οι πολίτες, αλλά το ότι πράγματι υπνώττουν κάποια… φωτισμένα πολιτικά μυαλά που μας… σώζουν με τους νόμους τύπου Παρασκευόπουλου. 

 

Γ.Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER