Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 13:27

Κάποιος να τον μαζέψει

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κάποιος να τον μαζέψει

Τα γεγονότα επιβάλλουν να ξεκινήσω από την τελευταία παράγραφο του χθεσινού κείμενου:

«Παρακολουθώντας τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης, εύχομαι απλώς να είμαστε όσο γίνεται πιο φειδωλοί στα λόγια, αφήνοντας τον Έρντογαν να εκτίθεται διεθνώς, και να στρέψουμε την προσοχή μας στα έργα. Στο πώς θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση. Από "επίσημη" επιθετικότητα έως καλοστημένη προβοκάτσια». Και βεβαίως, όταν τα έγραφα αυτά, είχα, πρωτίστως, κατά νου τον επεισοδιακό υπουργό Αμύνης Πάνο Καμμένο.

Αλλά, φευ, το ίδιο βράδυ, ο Πάνος Καμμένος, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, διέπραξε νέο ατόπημα όταν αποκάλεσε τον πρόεδρο της Τουρκίας «τρελό». Εγώ κι εσείς μπορούμε να χαρακτηρίζουμε τον Ταγίπ Ερντογαν, που γυαλίζει το μάτι του, όπως θέλουμε. Χωρίς αυτό να έχει κόστος. Αλλά οποιοσδήποτε υπουργός μιας ελληνικής κυβέρνησης, που αυτή την ώρα προσπαθεί να διαπραγματευθεί με την τουρκική για την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι κρατούνται στην Αδριανούπολη, πρέπει να προσέχει τι εκστομίζει.

Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τον «καθ’ ύλην αρμόδιο» υπουργό, που φέρει την πρώτη ευθύνη για το πού θα οδηγηθούν τα πράγματα σχετικώς με την τύχη των δύο στρατιωτικών μας. Εκτός αν εκείνο που επιδιώκει ο κ. Καμμένος είναι να... μονιμοποιηθεί η κράτησή τους, ώστε να δικαιωθεί η... προφητεία που διατύπωσε προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ότι οι δυο Ελληνες θα μείνουν στις τουρκικές φυλακές ίσως και για δεκαπέντε χρόνια!

Ωραίο πασχαλιάτικο μήνυμα έστειλε ο «στρατηλάτης» μας, και προς τους δυο κρατούμενους και προς τις οικογένειες τους, αλλά και προς ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Και για να κάνει ακόμη χειρότερα τα πράγματα, μίλησε για «προσχεδιασμένη» επιχείρηση. Δηλαδή οι Τούρκοι, έβαλαν τους δυο δικούς μας να μπουν στο τούρκικο έδαφος, για να τους συλλάβουν; Τι άλλο θα ακούσουμε από το στόμα του Καμμένου;

Ολοι καταλαβαίνουμε την ανάγκη του Αλέξη Τσίπρα να διατηρήσει αλώβητη την κυβερνητική πλειοψηφία του ως τις εκλογές. Οπότε αναγκάζεται να «καταπίνει» πολλά από τα φληναφήματα του κυβερνητικού εταίρου του. Αλλά όλα τα πράγματα έχουν κάποια όρια. Ιδίως όταν πρόκειται για εθνικές υποθέσεις. Που απαιτούν λεπτούς διπλωματικούς χειρισμούς και όχι ελληναράδικα νταηλίκια. Οπότε, είτε ο πρωθυπουργός είτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάποιος τέλος πάντων, πρέπει να τον μαζέψει. Πριν γίνει περισσότερο επικίνδυνος για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων.

 

Γ.Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER