Κυριακή, 22 Απριλίου 2018 15:27

Η "Ελληνική Δράση" φραγμός στον κόκκινο φασισμό και στην διοικητική αυθαιρεσία

Γράφτηκε από την

«Κρύπτειν αμαθίην κρέσσον, ή ες το μέσον φέρειν

(Καλύτερα να κρύβεις την αμάθειά σου παρά να τη φανερώνεις)

Ηράκλειτος

Φαίνεται ότι πολλές θέσεις μου υιοθετούνται από τους συντάκτες των τοπικών ΜΜΕ και αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό γιατί και εγώ το εφαρμόζω όταν διαβάσω κάτι χρήσιμο. Ετσι η πάγια θέση μου για τον Λουδοβίκο δήμαρχό μας, ότι κάνει πολιτική με τα λεφτά των δημοτών αυτής της πόλης, επιτέλους υιοθετήθηκε από τοπικό συντάκτη μεγάλης τοπικής εφημερίδας. Θα μου πείτε αυτόν εξέλεξαν οι δημότες, αλλά στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο απεδείχθη η προχειρότητα που τον διακρίνει σε σημαντικά ζητήματα της πόλης.

 

Η ψήφος του «εργάτη»

Στο τελευταίο ΔΣ ενεφανίσθησαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που δικαιούνται από την εργασία τους στην Μαραθόλακκα. Εχω κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι αυτό το αίσχος, που όπως δήλωσε ένας από τους απλήρωτους εργαζόμενους πρόκειται για μία χωματερή, είναι και μια υγειονομική βόμβα η οποία φέρνει όλα τα χημικά κατάλοιπα ξανά στην πόλη μέσω του υδροφόρου ορίζοντα. Αυτό έχει δηλώσει ο μόνιμος δημοτικός υπάλληλος που είναι προϊστάμενος στην υπηρεσία απορριμμάτων που κάνει τον θηριοδαμαστή στους εκάστοτε αιρετούς προϊσταμένους του που τα θυσιάζουν όλα στον βωμό της ψήφου, αλλά βλέπετε η παράταξη που κυβερνάει αυτόν τον δήμο αρκετό καιρό δεν έχει οικολογική συνείδηση για να δώσει ψήφο στα δέντρα όπως έκανε παλαιότερα ο «εθνάρχης».

Ο συγκεκριμένος συντάκτης έγραψε  ότι «η αντιπολίτευση πιστή στο δόγμα "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" δεν έβγαλε άχνα…» χωρίς να σκεφτεί ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είχαν απόλυτη ανάγκη για αυτό πήγαν για δουλειά σε μια χωματερή και ουσιαστικά είναι ευθύνη του δήμου γιατί αντιμετωπίζει ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι τα απορρίμματα με ελαφρότητα.

 

Η αυθαιρεσία της εξουσίας

Στην ίδια συνεδρίαση δίνει σε ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης περίπου 24.000 ευρώ για 4 μήνες ενώ θα μπορούσε δημιουργώντας έναν κωδικό να τα δώσει στους απλήρωτους εργαζόμενους στην χωματερή της Μαραθόλακκας.

Πιο συγκεκριμένα διαβάζουμε στα Πρακτικά της Συνεδρίασης του ΔΣ στις 20 Μαρτίου 2014 όταν ξεκινούσε το συγκεκριμένο πρόγραμμα και ζητούσαν και έλαβαν 40.000 ευρώ από το ταμείο του δήμου δηλαδή την τσέπη μας: «Βασιλόπουλος Αθ. (υπεύθυνος για τα απορρίμματα): Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται για ένα πρόγραμμα διαχείρισης των οικιακών οργανικών αποβλήτων αλλά, ένα πρόγραμμα των πολιτών με στόχο την καλλιέργεια και την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης καθώς επίσης και κοινωνική διαχείριση των υπολειμμάτων από τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι πλέον καθίστανται υπεύθυνοι της παραγωγής των οργανικών αποβλήτων τους, της επεξεργασίας τους και ανταποδοτικά ήδη παίρνουν το παραγόμενο κοµπόστ». Δηλαδή δώσαμε 40 χιλιάρικα για να αναπτυχθεί η περιβαλλοντική συνείδηση. Από πότε ο εθελοντισμός έγινε αμειβόμενος και μάλιστα παχυλά; 

Αφού πήραν αυτά τα λεφτά και πολλά ακόμα, στο τελευταίο ΔΣ έκανα κάποιες ερωτήσεις που οι περισσότερες δεν απαντήθηκαν. Μετά από μελέτη του συγκεκριμένου προγράμματος ανακάλυψα τα εξής:

• Μιλούν για οικιακή και συνοικιακή κομποστοποίηση, αλλά την οικιακή την εφαρμόζει ο δήμος. Γιατί χρειάζεται και η συνοικιακή;

• Η συνοικιακή κομποστοποίηση πραγματοποιείται εντός της πόλης με αποτέλεσμα να είναι εστίες μόλυνσης. Αυτό προκύπτει και από την σύμβαση η οποία αναφέρει, όχι μόνο την αλλαγή 15 κομποστοποιητών οι οποίοι είναι πλήρως κατεστραμμένοι από τους 58 συνολικά, αλλά και την επισκευή των υπολοίπων.

• Εφόσον η όλη διαδικασία γίνεται σε αστικές περιοχές πώς θα καταναλωθεί τόσο κομπόστ που υποτίθεται θα παραχθεί. 

• Η λογική του διαχωρισμού των απορριμμάτων στην πηγή γίνεται πολύ καλύτερα και παγκοσμίως στο σπίτι παρά στον υπαίθριο χώρο μιας γειτονιάς.

• Δεν μπορεί να γίνεται έλεγχος ή αυτό έχει μεγάλο κόστος για  το τι υλικά πρέπει να πετώνται στους συνοικιακούς κομποστοποιητές.

Αλλά ας πάμε στα σοβαρά τα οποία καθιστούν την σύμβαση άκυρη:

• Ζήτησα αλλά δεν μου εδόθει κάποια επίσημη μέτρηση για το παραγόμενο κομπόστ.

• Ο ΕΛΓΟ-Δήμητρα Καλαμάτας δεν μπορεί να πιστοποιήσει την ποιότητα του παραγόμενου κομπόστ αλλά παίρνει για αυτό 1.800 ευρώ συν το ΦΠΑ.

• Εχει πραγματοποιήσει έλεγχο ο Δήμος Καλαμάτας στην συγκεκριμένη ΚΟΙΝΣΕΠ, γιατί μπορεί να απαλλάσσεται από φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές αλλά έχει και κάποιες υποχρεώσεις σαν κοινωφελής επιχείρηση.

• Στο Αρθρο 5 της Σύμβασης και συγκεκριμένα στην πρώτη παράγραφο ο συνολικός προϋπολογισμός που περιγράφεται γραπτώς είναι διαφορετικός από αυτόν που είναι αριθμητικώς εντός παρενθέσεως. Δεν πρέπει να διορθωθεί η συγκεκριμένη Σύμβαση και να ξαναπεράσει από το Δημοτικό Συμβούλιο ή θα κάνει ότι του γουστάρει ο Λουδοβίκος που έχουμε για δήμαρχο;

 

Πολιτικά «φανερώματα»

Από μία επίσκεψη στην επίσημη ιστοσελίδα της συγκεκριμένης κοινωφελούς επιχείρησης παρατήρησα ότι παίρνει μια συγκεκριμένη ιδεολογική στάση η οποία κινείται στον χώρο της άκρας αριστεράς, συμμετέχει σε εκδηλώσεις με φασιστική νοοτροπία δηλαδή τον αποκλεισμό της διαφορετικής άποψης και έχει προβάλλει στο παρελθόν θεατρικό έργο του Λεοπόλδου φον Μαζώχ που από αυτόν  έχει βγει η σεξουαλική ανωμαλία του Μαζοχισμού. Αυτήν την οργάνωση στηρίζει ο δήθεν πατριώτης Λουδοβίκος δήμαρχος μας, αλλά έχει και συνέχεια το πράγμα.

Αυτός που ανέλαβε να στηρίξει το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης στο περασμένο ΔΣ ήταν ο εκπρόσωπος του ΕΛΓΟ-Δήμητρα Καλαμάτας και πρώην περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μιας ακροαριστερής οργάνωσης που όχι μόνο αναγνωρίζει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού στους Σκοπιανούς, τους οποίους αποκαλεί «Σλαβομακεδόνες» (sic), αλλά και τους δίνει το δικαίωμα να ονομάζονται όπως θέλουν, πράγμα που είναι το ίδιο με αυτό που θέλουν  τα αφεντικά μας οι Αμερικάνοι προκειμένου να τους βάλουν στο ΝΑΤΟ γιατί οι Σκοπιανοί πολύ θα το ήθελαν.

Για να τελειώνουμε, εγώ είμαι υπερήφανος που ανήκω στο ελληνικό γένος και στο ελληνικό έθνος. Οι παραπάνω κύριοι και κυρίες μπορούν να το πουν;

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

 

Γιώργος Δημητρούλιας

Δημοτικός Σύμβουλος

με την "Ελληνική Δράση"