Κυριακή, 13 Μαϊος 2018 15:01

Συνταξιούχοι, οι ρυθμιστές των εξελίξεων

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Συνταξιούχοι, οι ρυθμιστές των εξελίξεων

 

Αγαπητοί συνταξιούχοι, σταματήστε τις γκρίνιες. Πρέπει να αισθάνεσθε πολιτικώς ισχυροί, διότι εσείς ρυθμίζετε τις πολιτικές εξελίξεις. Πρωτίστως δε το πότε θα γίνουν οι εκλογές. Δεν έχει καμία σημασία αν η Φώφη Γεννηματά τις ζητά «εδώ και τώρα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το φθινόπωρο και ο Αλέξης Τσίπρας θα ήθελε να καταγράψει στα ρεκόρ του και την πλήρη εξάντληση της τετραετίας.

Στη γνωστή παροιμία «από τρελό, από μεθυσμένο και μωρό μαθαίνεις την αλήθεια», προσθέστε κάτι ακόμη: Και από… ψεκασμένο (κατά κόσμον Πάνο Καμμένο). Περιβεβλημένος με την αίγλη της στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου, ο στρατάρχης Καμμένος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 έδωσε με στρατιωτική ακρίβεια το στίγμα σχετικώς με την κυβερνητική επιλογή για τον χρόνο κατά τον οποίο θα στηθούν οι κάλπες: «Μας έχετε για πολιτικά αφελείς να πάμε σε εκλογές με μειωμένες συντάξεις; Οχι, θα έχουμε τέτοια οικονομικά αποτελέσματα που θα πάμε σε εκλογές για μετά το 2019 και χωρίς τα μέτρα».

Επειδή ο λόγος του δεν είναι για πρώτη φορά ασυνάρτητος, είπε και αυτό το «για μετά το 2019». Οχι βέβαια επειδή είχε κατά νου ότι θα κάνουν κανένα πολιτικό πραξικόπημα παρατείνοντας τη θητεία τους, που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2019, ως το 2020. Εννοούσε μετά την κρίσιμη Πρωτοχρονιά του νέου έτους. Οταν δηλαδή θα τεθούν σε ισχύ οι νέες περικοπές των συντάξεων. Ενδεχομένως μέσα στον Ιανουάριο του 2019, όταν θα εορτάζουν τα τέσσερα χρόνια από την πρώτη νίκη τους.

Είναι φυσικό να διερωτάσθε πώς είναι δυνατόν να πάνε σε εκλογές τον Ιανουάριο, όταν στις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου οι συνταξιούχοι θα έχουν εισπράξει πετσοκομμένη τη σύνταξή τους. Δεν έχω καμία διάθεση να κάνω τον προφήτη. Αλλά κρίνοντας από την προϊστορία τους, μπορώ να φαντασθώ το σενάριο που έχουν επιλέξει. Μέσα στον Δεκέμβριο θα ανακοινώσουν και θα καταβάλουν, μαζί με τη σύνταξη του Ιανουαρίου, αυτό που οι ίδιοι θα ονομάζουν «επαναφορά της δέκατης τρίτης σύνταξης». Που δεν θα είναι στην πραγματικότητα άλλη μια σύνταξη, όπως ήταν παλιά το «δώρο Χριστουγέννων», αλλά ένα επίδομα ίσο με την κατώτατη «εθνική σύνταξη» των 345 ευρώ.

Με ένα τέτοιο τέχνασμα ελπίζουν να θολώσουν τα νερά και να περιορίσουν τις απώλειες πριν φτάσουμε στις ευρωεκλογές του Μαΐου, οπότε γνωρίζουν ότι «θα φάνε κατραπακιά».  

Γ.Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER