Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 13:43

Ωρα να πάρετε ξεκάθαρη θέση

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ωρα να πάρετε ξεκάθαρη θέση

Πολύ μας μπερδεύετε εσείς που διαμορφώνετε τη «γραμμή» της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάνω στον χειρισμό του προβλήματος με τα Σκόπια.

Τι θα πει αυτό το νέο θέσφατο που εκτοξεύθηκε από την οδό Πειραιώς, κατά το οποίο «ο κ. Τσίπρας δεν έχει την κοινοβουλευτική νομιμοποίηση να διαπραγματευθεί τη λύση του προβλήματος»; Κάποιος πρέπει να μας βοηθήσει να καταλάβουμε πού το πάτε.

Είναι βεβαίως προφανές ότι έχετε κατά νου το γεγονός ότι ο κυβερνητικός συνεταιρισμός δεν έχει ενιαία γραμμή επί του θέματος. Οτι το κυβερνητικό πρόσωπο αλληθωρίζει. Αλλού κοιτάζει ο Τσίπρας και αλλού ο Καμμένος, που ελπίζει να διασωθεί εκλογικώς ως «μακεδονομάχος». Αλλά το ερώτημα εν προκειμένω είναι προς τα πού κοιτάτε εσείς. Θέλετε ή όχι μια λύση του προβλήματος; Μια λύση που θα ανακόψει τη φόρα των πραγμάτων, όπως έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες; Μια φόρα των πραγμάτων που ως τώρα το μόνο που απέδωσε είναι να αναγνωρίζεται η γειτονική χώρα από τις περισσότερες χώρες του κόσμου με το όνομα «Μακεδονία» νέτο-σκέτο;

Εχετε βεβαίως δίκιο να οργίζεσθε με τα χονδροειδή ψέματα του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, όταν ισχυρίζεται ότι τάχα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε αποδεχθεί την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια». Μια προσωπική πρόταση του Πέτρου Μολυβιάτη η οποία ουδέποτε έγινε αποδεκτή από την ηγεσία της τότε κυβέρνησης. Αλλά η εθνική γραμμή ενός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία δεν μπορεί να χαράζεται υπό το κράτος θυμικών αντιδράσεων σε κυβερνητικές αλχημικές ακροβασίες.

Τι θα γίνει δηλαδή αν ο Τσίπρας καταφέρει να συνάψει μια συμφωνία, με μια σύνθετη ονομασία έναντι όλων, η οποία θα ανταποκρίνεται στις θέσεις που είχε και η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή όπως τις είχε διατυπώσει στο Βουκουρέστι, αλλά διαφωνεί ο Καμμένος; Θα συρθείτε πίσω από τον Καμμένο ή θα στηρίξετε τη συμφωνία;

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, τι θα γίνει αν αποδώσουν οι πιέσεις Αμερικανών και Ευρωπαίων επί των Σκοπίων και υποχρεωθεί και το VMRO και ο Ιβανώφ να αποδεχθούν τη λύση, διότι άνευ αυτής δεν θα ενταχθούν ούτε στο ΝΑΤΟ ούτε στην Ευρωπαϊκή Ενωση; Δεν θα δώσετε «κοινοβουλευτική νομιμοποίηση» στη λύση; Θ’ αφήσετε τον χρόνο να κυλά υπέρ του «κατέχοντος» το όνομα της Μακεδονίας; Ξεκαθαρίστε τις θέσεις σας κύριοι.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

Γ.Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER