Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 12:49

Ψηφίστε εσείς, εγώ ελπίζω στο "όχι" των Σκοπίων

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Ψηφίστε εσείς, εγώ ελπίζω στο "όχι" των Σκοπίων

 

Πιο «μάγκας», πιο «υπερπατριώτης», περισσότερο... συνεπής «μακεδονομάχος» από τον Πάνο Καμμένο δεν γίνεται.

Τι μας είπε με την έκτακτη συνέντευξή του ο, κατά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, «έντιμος εταίρος» του; Οτι εκείνος δεν ψηφίζει τη συμφωνία που αναγνωρίζει το γειτονικό κράτος ως Ανω, Πέρα, Βόρεια ή Νέα Μακεδονία. Και ότι θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας για τους βουλευτές του. Οποιος υπερψηφίσει, θα διαγράφεται αυτομάτως.

Ως εδώ καμία έκπληξη. Ούτε καν η γελοιότητα του να είναι ο ίδιος, η Κουντουρά, η Τσαρουχά, ο Κουίκ, ο Μαυραγάνης και ο Κόκκαλης μέλη της κυβέρνησης που θα πρέπει να βάλουν, κατά το Σύνταγμα, την υπογραφή τους σε μια διεθνή συμφωνία την οποία, ως βουλευτές, θα καταψηφίζουν. Εκείνο που συνιστά ασφαλώς παγκόσμια πρωτοτυπία είναι η βάση επί της οποίας στηρίζει την αισιοδοξία του ο κ. Καμμένος ότι δεν θα χρειασθεί να βρεθεί σε αυτή την κωμική θέση.

Ολο το «στρατήγημα» του Πάνου Καμμένου εδράζεται επί της θεωρίας των παιγνίων. Μπορώ να κάνω τον «νταή», τον «ασυμβίβαστο» εκ του ασφαλούς, επειδή πιστεύω ότι τελικώς η συμφωνία θα απορριφθεί από τους ίδιους τους Σκοπιανούς. Αυτή ήταν η βεβαιότητα που εξέφρασε. Οτι δηλαδή, είτε η Βουλή της γειτονικής χώρας είτε οι πολίτες της, στο δημοψήφισμα που θα επακολουθήσει, θα πουν το «Οχι», απαλλάσσοντας τους ημέτερους «υπερπατριώτες» των ΑΝΕΛ από το άγχος και βγάζοντάς τους από τη δύσκολη θέση. Με την επιβαρυντική περίπτωση να δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ρίξει μια κυβέρνηση που θα φέρει μια συμφωνία την οποία ο ίδιος θεωρεί αντεθνική.

Αλλά μην κάνουμε το λάθος να πιστεύουμε ότι η στάση αυτή είναι αποκλειστικό θλιβερό προνόμιο του Καμμένου. Είναι πολλοί εκείνοι, στο εσωτερικό και άλλων κομμάτων, ιδίως δε της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι όποιοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον σκληρό πρόεδρο της ΠΓΔΜ Ιβανόφ, στο κόμμα του Γκρούεφσκι και στους φανατικούς «εθνικιστές» εκείθεν των συνόρων. Χωρίς να τους νοιάζει αν γίνονται «ουρά» των πιο ακραίων Σκοπιανών.

Διερωτώμαι αν υπάρχουν τόσο πολλοί συμπατριώτες μας διαθέσιμοι να καταπιούν αυτό το τόσο χονδροκομμένο κουτόχορτο που σερβίρει ο αρχηγός των ΑΝΕΛ και μέγα στήριγμα της κυβέρνησης, αλλά και οι όμοιοι του, οι σκεπτόμενοι και πορευόμεμενοι με το ίδιο ανάστημα του εκ του ασφαλούς «τσάμπα μάγκα».

Ελπίζω πως όχι.

  

Γ.Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER