Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 11:42

Ψέματα μας λες αράδα…

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ψέματα μας λες αράδα…

Αν ήταν να σας κάνω καμιά ραδιοφωνική αφιέρωση κ. Πρόεδρε, θα διάλεγα ένα τραγουδάκι του μεγάλου Νίκου Γούναρη, του 1954, σε στίχους του Φατσέα.

Τη «Σουσουράδα», πτηνό με το επίσημο όνομα «σεισοπυγίς»:

Μου το ’παν οι τσιγγάνες

Μου το 'παν στα χαρτιά

Πως οι ματιές οι πλάνες

Κρύβουν πολλή ψευτιά


Αχ σουσουράδα, σουσουράδα

Ψέματα μου λες αράδα.

Το κέρδος είναι ότι τώρα πια δεν χρειάζεται να προσφεύγουμε στις «τσιγγάνες» και άλλες χαρτορίχτρες, οπότε θα έπρεπε να «ασημώνουμε», για να μάθουμε ότι μας λέτε το ένα ψέμα μετά το άλλο. Μπορούμε να το διαπιστώνουμε, δωρεάν, κάθε τόσο, παρακολουθώντας τις ομιλίες, τις δηλώσεις σας, τις συνεντεύξεις σας. Οπως για παράδειγμα η κυριακάτικη συνέντευξή σας στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

Τα εδώ αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης και η αξιωματική αντιπολίτευση στάθηκαν κυρίως στην «κωλοτούμπα» σας ως προς το δημοψήφισμα του 2015. Οπου βεβαίως αποδέχεσθε ότι με όψιμη θεώρηση και με πολύ κομψή διατύπωση, αλλιώς κρίνετε σήμερα τα πράγματα: «Εκ των υστέρων και με τη γνώση που έχουμε τώρα, μπορούμε φυσικά να αξιολογήσουμε διαφορετικά τα πράγματα».

Ομως και πάλι λέτε δύο ψέματα για το παρελθόν. Πρώτον ότι τάχα ο ελληνικός λαός δεν κλήθηκε από σας να απορρίψει με ένα «Οχι» τις προτάσεις των δανειστών, αλλά… να εγκρίνει με ένα «Ναι» το μεταρρυθμιστικό σας πρόγραμμα!!! Και δεύτερον ότι αμέσως μετά προκηρύξατε εκλογές, ενώ «μπορούσα να είχα κυβερνήσει ακόμα τρεισήμισι χρόνια χωρίς εκλογές». Μέγα ψέμα, αφού είχαν αποχωρήσει τόσοι υπουργοί και βουλευτές σας, ώστε είχατε χάσει τη δεδηλωμένη παρά τη στήριξη του Καμμένου.

Αλλά πέρα από τα ψέματα για το παρελθόν ας σταθούμε σε ένα μέγα ψέμα για το παρόν και το μέλλον. Τάζετε και εσείς και τα παπαγαλάκια σας ότι τάχα θα διορθώσετε τις κοινωνικές αδικίες, ιδίως εις βάρος των συνταξιούχων με «αντίμετρα». Αλλά όταν ο ξένος δημοσιογράφος σας ρωτά αν «θα αυξήσετε τις συντάξεις», απαντάτε: «Η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση ήταν σκληρή. Σ’ αυτήν χρωστάμε τη δημοσιονομική εξυγίανση. Δεν θα επιτρέψουμε καμία οπισθοδρόμηση σε αυτόν τον τομέα».

Προφανώς θεωρείτε ότι οι Ελληνες πολίτες δεν θα μάθουν ποτέ όσα λέτε σε ξένα μέσα ενημέρωσης, διαψεύδοντας τα ψέματα εσωτερικής κατανάλωσης. Με περισσότερο αμοραλισμό και κυνισμό, πεθαίνεις.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER