Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 13:33

Κακοστημένο κομματικό πανηγυράκι

Γράφτηκε από τον
Κακοστημένο κομματικό πανηγυράκι

 

Αν ήσασταν κ. Πρόεδρε πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και αν η ρύθμιση αποπληρωμής και όχι μείωση του χρέους, που σας παραχώρησαν οι δανειστές, ήταν πράγματι εθνικό επίτευγμα, θα την γιορτάζατε μαζί με όλους τους Ελληνες.

Αλλά επειδή η απάντηση και στα δύο αυτά «αν» δεν είναι θετική, στήσατε στο Ζάππειο ένα περιορισμένης εμβέλειας πανηγυράκι στο τελείως «μεταξύ σας». Αγκαλιά εσείς και ο Καμμένος. Και παρατεταγμένοι ως γλάστρες, ως χειροκροτητές τε και κεκράκτες οι συνήθεις ύποπτοι, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που ψηφίζουν πειθηνίως και μονίμως «ναι σε όλα». Οχι βεβαίως διότι πιστεύουν αυτά που ψηφίζουν, αλλά διότι δεν αντέχουν στην ιδέα να βρεθούν εκτός Βουλής, να χάσουν τα προνόμιά τους, να έχουν την τύχη των Λαφαζάνη, Στρατούλη, Βαλαβάνη και των άλλων πρώην διαφωνούντων του κόμματός σας.

Μασκαρεύετε σε μέγα επίτευγμα αυτό το οποίο επιτύχατε. Διό και επ’ ολίγον μασκαρευθήκατε και εσείς, φορώντας τη γραβάτα του Τζανακόπουλου, για να μας πείσετε ότι τάχα επιτύχατε τον στόχο, δηλαδή τη μείωση του χρέους. Γιατί όλη αυτή η καθαρώς κομματική φιέστα, την οποία υπερπροέβαλε η κομματική σας παραδουλεύτρα της ΕΡΤ και τα υπόλοιπα παπαγαλάκια σας; Τι ακριβώς εορτάζατε και μας καλούσατε να το εορτάσουμε και εμείς;

Μήπως το γεγονός ότι είσθε ο μοναδικός πρωθυπουργός στη σύγχρονη ιστορία αυτού του τόπου, ο οποίος, προκειμένου να του δώσουν αυτά τα ψιχία της επιμήκυνσης του χρέους, για να μπορεί να κάνει αυτή την κωμική παράσταση με την γραβάτα, παρέσχε ως αντάλλαγμα την υποθήκευση δημόσιας περιουσίας ύψους 25 δισ.;

Ακόμη και μετά τη χρεοκοπία επί πρωθυπουργίας Χαριλάου Τρικούπη, του εκφωνήσαντος τιμίως και ευθέως το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν», τέτοια υποθήκευση δημόσιας περιουσίας δεν μπόρεσαν να επιτύχουν οι τότε δανειστές μας. Υποθηκεύθηκαν και δεσμεύθηκαν τα έσοδα από την πώληση μονοπωλιακών προϊόντων, όπως το αλάτι, τα σπίρτα, το οινόπνευμα και τα έσοδα από τα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου. Οχι δημόσια περιουσία που παρέχει στους δανειστές το δικαίωμα κατασχέσεων, αν κάτι πάει στραβά στην αποπληρωμή του χρέους.

Αν αυτά τα ανταλλάγματα σας κάνουν… υπερήφανους και χαρούμενους σήμερα, ετοιμασθείτε για ανώμαλη προσγείωση αύριο. Και εσείς και οι 153 χειροκροτητές και κεκράκτες σας, πολλοί των οποίων κρύβονται ήδη από τις εκλογικές τους περιφέρειες, από τους ψηφοφόρους τους.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER