Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 13:46

Τούμπα, κωλοτούμπα, μας χορεύει όλους ο Καμμένος ρούμπα

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Τούμπα, κωλοτούμπα, μας χορεύει όλους ο Καμμένος ρούμπα

Ειλικρινώς δεν ξέρω αν είναι για γέλια ή για κλάματα αυτό που συμβαίνει με τον ετερόκλητο συνεταιρισμό που μας κυβερνά. Εκ πρώτης όψεως είναι για γέλια.

Και μάλιστα ξεκαρδιστικά. Να κρατάς την κοιλιά σου από το είδος της παράστασης που δίνει ο άνθρωπος που κρατά στα χέρια του την Αμυνα της χώρας. Αλλά, φευ, υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος τα πολλά τα γέλια να μας βγουν «ξινά».

Τη μια ημέρα δεν πήγε στο υπουργικό συμβούλιο γιατί είχε... σοβαρή δουλειά να κάνει. Να πάρει κάποια τηλέφωνα. Διότι, φαίνεται, εκείνοι τους οποίους θα καλούσε, δεν απαντούν άλλες ώρες, παρά μόνον ενόσω συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο. Γαργάρα ο Αλέξης το ναζάκι του «έντιμου» συνεταίρου του.

Την άλλη μέρα κάλεσε πουρνό-πουρνό τους δημοσιογράφους. Οχι στο πολιτικό του γραφείο, στην έδρα του κόμματός του. Ούτε καν στα γραφεία των ΑΝΕΛ στη Βουλή. Αλλά στον χώρο εξουσίας του. Στο υπουργείο Αμύνης. Οπου όμως δεν έδωσε συνέντευξη ως υπουργός, για κάποιο υπηρεσιακό θέμα. Αλλά καθαρώς ως κομματάρχης. Για να μας πει τι σκέπτεται να κάνει ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ, για να μην περάσει η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ από το ελληνικό κοινοβούλιο. Χωρίς όμως να μας πει κάτι καινούργιο που να δικαιολογεί το «έκτακτο» της συνέντευξης. Μας είπε τα γνωστά. Οτι θα ζητήσει να γίνει η επικύρωση της συμφωνίας με 180 ψήφους στη Βουλή, ή με δημοψήφισμα.

Ηταν μια παράσταση, με στόχο να υπογραμμίσει ότι υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο για... ηρωική έξοδό του, ως «μακεδονομάχου», από την κυβέρνηση, αφού βεβαίως μείνει ως την τελευταία στιγμή. Που, επιτρέψτε μου να θεωρώ, ότι είναι κάπου στο τέλος του χρόνου, πριν οι συνταξιούχοι πάρουν τη λυπητερή με τις συντάξεις Ιανουαρίου του 2019.

Τρίβω τα μάτια μου διαβάζοντας σε ιστοσελίδες εφημερίδων ότι, ως αποτέλεσμα αυτών, αφήνει ο Τσίπρας ανοικτό το ενδεχόμενο να δεχθεί την πρόταση για 180 βουλευτές. Πού το βρήκατε, ωρέ μαέστροι της δημοσιογραφίας; Στην ανακοίνωση του Τσίπρα ότι: «Επιθυμία της κυβέρνησης είναι η συμφωνία για την επίλυση ενός προβλήματος που για χρόνια βαραίνει την εξωτερική μας πολιτική να έχει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή»; Εκείνο το «δυνατή» δεν σας βοηθά να καταλάβετε ότι δεν πάει πάνω από το 151;

Οποιος ακολουθεί τον Καμμένο και το γάιδαρο, ξέρετε τι εισπράττει.

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER