Κυριακή, 08 Ιουλίου 2018 15:29

Ο Ζάεφ αποφάσισε ποτέ θα πάμε εμείς στις κάλπες

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ο Ζάεφ αποφάσισε ποτέ θα πάμε εμείς στις κάλπες

Εκτός από τη φανερή, τη δημόσια συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το «ονοματολογικό», φαίνεται πως έχουμε να κάνουμε και με μια μυστική συμφωνία των δυο ανδρών.

Μια συμφωνία που δεν αφορά την διαχείριση κάποιου εθνικού προβλήματος, αλλά τις καθαρώς εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις. Οποιος παρακολούθησε την συνέντευξη του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας στην τηλεόραση της κρατικής προπαγάνδας, στην ΕΡΤ, κατάλαβε πολύ καθαρά ότι ο Ζόραν τα έχει βρει σε προσωπικό επίπεδο με τον Αλέξη. Και έχει αναλάβει την υποχρέωση να διευκολύνει τους εκλογικούς σχεδιασμούς του...

Μας είπε λοιπόν ότι, ενώ το δημοψήφισμα στη χώρα του θα γίνει είτε στο τέλος του Σεπτεμβρίου είτε, το αργότερο, την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, η τυπική επικύρωση του δημοψηφίσματος θα ολοκληρωθεί από την Βουλή των Σκοπίων... τον Ιανουάριο του 2019. Και γιατί αυτή η καθυστέρηση, ενώ η συμφωνία των Πρεσπών (άρθρο 4) προβλέπει ότι τα Σκόπια πρέπει να έχουν ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες, για την αλλαγή του «συνταγματικού ονόματος» της χώρας, ως το τέλος του 2018; Γιατί αυτό το «καβάλημα» στον Ιανουάριο του 2019;

Ασφαλώς δεν περιμέναμε από κανέναν κρατικό «δημοσιογράφο» -ανάγνωθι κομματικό- να ρωτήσει τον κ. Ζάεφ «γιατί». Οπότε, ερωτήσεως μη υπαρχούσης και απαντήσεως μη δοθείσης, δεν μένει τίποτε άλλο παρά να κάνουμε υποθέσεις βάσει της κοινής λογικής.

Τον Ιανουάριο λοιπόν συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015. Μια μεστή τετραετία. Για πρώτη φορά, μετά από τις κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη. Θα είναι λοιπόν ο μήνας των μεγάλων πανηγύρεων της «για πρώτη φορά Αριστεράς στην εξουσία». Και ίσως η καλύτερη στιγμή για την κυβέρνηση, με την συνεχώς αυξανόμενη φθορά, να προχωρήσει στην προκήρυξη των εκλογών. Ενώ ταυτοχρόνως θα παρέχεται η ευχέρεια... ηρωικής εξόδου στον Καμμένο, βάσει του ήδη προσυμφωνημένου «συνενωτικού διαζυγίου» του ερυθρομέλανος κυβερνητικού συνεταιρισμού.

Πέρα, λοιπόν, από οποιεσδήποτε άλλες παραχωρήσεις (εθνικότητα και γλώσσα) έχουμε και τούτο το εκπληκτικό: Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος ανακηρύσσει σε ρυθμιστικό παράγοντα των εσωτερικών μας πολιτικών εξελίξεων την κυβέρνηση των Σκοπίων και προσωπικώς τον Ζόραν Ζάεφ.

Αυτοί που άλλοτε έκαναν ηχηρές καταγγελίες για ξένες επεμβάσεις στα εσωτερικά μας, αναφερόμενοι στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τις Βρυξέλλες, τώρα παραχωρούν τέτοια δικαιώματα σε όλους εκείνους που κατήγγειλαν, αλλά ακόμη και στα Σκόπια.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER