Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 23:41

Ο «μακεδονικός» στρατός στο ΝΑΤΟ!

Γράφτηκε από την
Ο «μακεδονικός» στρατός στο ΝΑΤΟ!

Του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου

Εθνική υποβάθμιση με υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου

Οι χειρισμοί που έκαναν ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και ο υπουργός Αμυνας κ. Καμμένος άνοιξαν το δρόμο για την είσοδο της ΠΓΔΜ και του «μακεδονικού» στρατού στο ΝΑΤΟ.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία σημαντική εθνική υποβάθμιση. Ο κ. Τσίπρας υποκρίνεται ότι με τις επιλογές του η Ελλάδα... πρωταγωνιστεί στα Βαλκάνια, ενώ ο κ. Καμμένος υποκρίνεται ότι διαφωνεί με τον κ. Τσίπρα καλύπτοντας πλήρως τις επιλογές του.

 

Παίρνουν αυτό που θέλουν

Με τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, τα Σκόπια παίρνουν ακριβώς αυτό που θέλουν. Εισέρχονται στο ΝΑΤΟ με ενισχυμένο, με ελληνικές υπογραφές, τον «μακεδονισμό» και τον αλυτρωτισμό τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κ. Ζάεφ, απευθυνόμενος στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του, θριαμβολόγησε για τον «μακεδονικό» στρατό που μπαίνει στο ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση Τσίπρα «καπέλωσε» για λογαριασμό των Σκοπίων την ελληνική κοινή γνώμη που διαφωνεί σε ποσοστό 75% ως 80% με τις επιλογές της, και το δημοκρατικό μας σύστημα. Ετσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η γειτονική χώρα εξασφάλισε ήδη την είσοδό της στο ΝΑΤΟ, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στο σχετικό δημοψήφισμα και η Ελλάδα δεν θα μπορεί, στο μέλλον, να ματαιώσει αυτή την εξέλιξη - με αποτέλεσμα να περιοριστεί η συζήτηση στο εάν η χώρα που θα έχει ενταχθεί στο ΝΑΤΟ θα αναφέρεται επίσημα ως Βόρεια Μακεδονία ή ως Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

 

Μεγάλη ζημιά

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα αρνητική για τα καλώς εννοούμενα εθνικά μας συμφέροντα.

Πρώτον, αναβαθμίζει τον «μακεδονισμό»-αλυτρωτισμό των Σκοπίων με ελληνικές υπογραφές και με τη δυνατότητα να προβάλλουν τις γνωστές απαράδεκτες θέσεις τους ως πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ. Η θεωρία, σύμφωνα με την οποία η ικανοποίηση του αιτήματός τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ και έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση θα οδηγήσει στην εγκατάλειψη των γνωστών θέσεών τους, δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα: Απλά θα αξιοποιήσουν τη διεθνοπολιτική αναβάθμιση που τους προσφέρει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, στα πλαίσια της ίδιας στρατηγικής.

Δεύτερον, η εικόνα μιας επίσημης Ελλάδας που ικανοποιεί μέχρι και τις διεκδικήσεις των Σκοπίων ενθαρρύνει στις επιδιώξεις τους μεγαλύτερες δυνάμεις, όπως η Τουρκία.

Ο εθνομηδενισμός του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του και η υποκρισία του κ. Καμμένου στέλνουν το λάθος μήνυμα στην ευρύτερη περιοχή μας, όπου οι περισσότερες κυβερνήσεις επενδύουν στον πατριωτισμό ή και στον επιθετικό εθνικισμό.

Τρίτον και σημαντικότερο, οι απαράδεκτες υποχωρήσεις της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου έναντι των Σκοπίων θίγουν την εθνική αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με διεθνοπολιτικούς χειρισμούς της κυβέρνησης, αλλά και με αλλοίωση της ιστορίας και του τρόπου που αντιλαμβανόμαστε την Ελλάδα και τον ελληνισμό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν ο κ. Ζάεφ και οι στενοί συνεργάτες του, Τσίπρας και Καμμένος.

Το πατριωτικό μέτωπο που έχει δημιουργηθεί και απορρίπτει τις επιλογές Τσίπρα-Καμμένου πρέπει πρώτα να μετατραπεί σε εκλογικό τιμωρό, και στη συνέχεια οι δυνάμεις που το αποτελούν να συμβάλλουν, η καθεμιά με τον τρόπο της, στην αντιμετώπιση της μεγάλης εθνικής ζημιάς που προκαλεί η πολιτική Τσίπρα-Καμμένου.

Η πολιτική συμμαχία των εθνομηδενιστών του ΣΥΡΙΖΑ και των υποκριτών της ηγεσίας των ΑΝΕΛ πλησιάζει στο εκλογικό τέλος της, αλλά οι συνέπειες των επιλογών της θα είναι μαζί μας για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ελπίζω το εθνικό πάθημα να γίνει μάθημα σε ό,τι αφορά την πολιτική μας συμπεριφορά και τις εκλογικές μας επιλογές.


NEWSLETTER