Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 13:20

Οταν παίρνουν τα σπίτια μας οι «κομμουνιστές»

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Οταν παίρνουν τα σπίτια μας οι «κομμουνιστές»

 

Τα παλιά χρόνια, τόσο κατά τη διάρκεια του αδελφοκτόνου σπαραγμού που ακολούθησε, μόνο στη χώρα μας, την απελευθέρωση από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και αμέσως μετά τον Εμφύλιο, στα πέτρινα χρόνια του αστυνομικού κράτους, οι νικητές του Εμφυλίου καλλιεργούσαν συστηματικώς τον φόβο απέναντι στην Αριστερά.

Ενα δε από τα χαρακτηριστικότερα ευρήματα της τότε κρατικής προπαγάνδας ήταν εκείνο που σχετιζόταν με την αγάπη του μέσου Ελληνα για το «κεραμίδι» του, για το σπιτάκι του: «Αν έλθουν οι κομμουνιστές, θα σας πάρουν τα σπίτια».

Περισσότερο από μισό αιώνα μετά, στις μέρες μας συμβαίνει τούτο το κωμικό: Μας κυβερνούν οι υποτιθέμενοι «κομμουνιστές», κάτι γιαλαντζί «αριστεροί» και χιλιάδες πολίτες χάνουν τα σπίτια τους. Αλλά δεν χρειάζεται να τους τα πάρουν με τη βία οι «κομμουνιστές», όπως υπονοούσε τότε η προπαγάνδα. Οι πολίτες τα χαρίζουν οι ίδιοι στο κράτος… αυθορμήτως.

Οσο και αν σας φαίνεται απίστευτο, είναι όμως άκρως αληθινό και ελληνικό. Περίπου πεντακόσιοι άνθρωποι κάθε εργάσιμη ημέρα του χρόνου παραιτούνται από το δικαίωμα ιδιοκτησίας κάποιου ακινήτου, σπιτιού, καταστήματος, χωραφιού, υπέρ του κράτους. Πρόκειται για ανθρώπους που βρίσκονται να κληρονομούν κάποιο ακίνητο ή ακίνητα, αλλά αδυνατούν να τα κρατήσουν. Διότι δεν μπορούν, σε πρώτη φάση, να βρουν χρήμα για να πληρώσουν τον φόρο κληρονομιάς. Και σε δεύτερη να ανταποκριθούν στα ετήσια βάρη ενός ακινήτου, τόσο από τον ΕΝΦΙΑ, που τάχα θα καταργούσαν οι σημερινοί κυβερνήτες μας, όσο και από τις άλλες επιβαρύνσεις, όπως δημοτικά τέλη κ.λπ.

Οσο και αν σας φαίνεται απίστευτο, μόνο κατά τη διάρκεια του προηγούμενου οικονομικού έτους, του 2017, πάνω από 135.000 συμπολίτες μας, που βρέθηκαν να κληρονομούν κάποιο ακίνητο, έσπευσαν να κάνουν δήλωση αποποίησης κληρονομιάς, μην αντέχοντας να εξυπηρετήσουν το κόστος κατοχής του ακινήτου που κληρονόμησαν. Και έτσι το πρόσφεραν δωρεάν στο κράτος.

Προσθέστε σε αυτούς και όλους εκείνους που χάνουν τα σπίτια τους από τους πλειστηριασμούς, είτε υπέρ του Δημοσίου είτε υπέρ των τραπεζών, που έχουν πάρει πια καταιγιστική μορφή, ίνα πληρωθεί αλλά από την ανάποδη το ρηθέν παρά των ροζέ «προφητών», που διαδήλωναν άλλοτε με το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Βρικολάκιασε η προπαγάνδα του μετεμφυλιακού κράτους και στοιχειώνει την καθημερινότητά μας, υπό καθεστώς υποτιθέμενων «ριζοσπαστών της Αριστεράς» και άλλα παραμύθια.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER