Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018 11:04

Τουλάχιστον μην προκαλείτε με τα λόγια σας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Τουλάχιστον μην προκαλείτε με τα λόγια σας

 

Είπαμε, όσο κρατά το πένθος για την απώλεια τόσων συνανθρώπων μας, να αφήσουμε σε δεύτερη μοίρα την αναζήτηση ευθυνών.

Για όταν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός. Αφού ταφούν οι νεκροί. Αλλά η προπέτεια, η αλαζονεία, ο προκλητικός φαφλαταδισμός ορισμένων κυβερνητικών στελεχών, δεν μας αφήνουν να «αγιάσουμε».

- Στην έκτακτη συνέντευξη του υπουργού Μη Προστασίας του Πολίτη Τόσκα, του κυβερνητικού εκπροσώπου Τζανακόπουλου και των αρχηγών του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛΑΣ, οι εκπρόσωποι της εξουσίας μάς είπαν ότι όλα έγιναν όπως πρέπει. Και άρα κανείς δεν έχει ευθύνη για τίποτε. Απλώς, από υπερβολική ευθιξία προθυμοποιήθηκε ο Τόσκας να υποβάλει την παραίτησή του, αλλά ο πρωθυπουργός δεν την έκανε αποδεκτή, κρίνοντας ότι «δεν τρέχει κάστανο».

- Ο απύλωτος φαφλατάς Καμμένος, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών Σκουρλέτης «ανακάλυψαν» κάποιους υπευθύνους. Είναι, μας είπαν, όσοι έκτισαν αυθαίρετα στις εκεί παραλίες. Οπερ αναπαράγεται από όλα τα κομματικά στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τα παπαγαλάκια τους στα κρατικά και κομματικά Μέσα Μη Ενημέρωσης. Ασφαλώς υπάρχουν ευθύνες ως προς αυτό. Αλλά κανείς τους δεν μας είπε τι έκαναν τέσσερα χρόνια που κυβερνούν, αφού γνώριζαν το πρόβλημα, άρα ήταν σε θέση και να εκτιμήσουν τους κινδύνους. Μήπως γκρέμισαν κανένα αυθαίρετο και δεν το μάθαμε;

- Ο Συριζαίος αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό προβάλλοντας τη δική του εξήγηση για την απουσία κάθε επιχείρησης εκκένωσης της περιοχής: «Ποιος σας είπε ότι αν λέγαμε στον κόσμο να φύγει, θα έφευγε;»!!! Επιδεικνύοντας ταυτοχρόνως κραυγαλέα άγνοια για το πώς γίνεται στις μέρες μας, σε κάθε μη τριτοκοσμική χώρα, η ειδοποίηση των κατοίκων να εγκαταλείψουν μια περιοχή: «Τι να κάναμε; Να παίρναμε ντουντούκα μέσα στη φωτιά; Πώς θα γινόταν πρακτικά; Ποιοι θα έμπαιναν στη φωτιά; Και οι αστυνομικοί άνθρωποι είναι...». Ας του πει κάποιος ότι τώρα η ειδοποίηση στέλνεται με μαζικά SMS από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που έχουν πλήρη δυνατότητα να εντοπίζουν ποια κινητά λειτουργούν σε μια απειλούμενη περιοχή.

Τα κάνατε που τα κάνατε χειρότερα, χωρίς να έχετε διδαχθεί το παραμικρό από τα λάθη των προκατόχων σας στην Ηλεία, το 2007. Τουλάχιστον μην προκαλείτε εκείνους που έχασαν τους ανθρώπους τους, εκείνους που νοσηλεύονται με σοβαρά προβλήματα, εκείνους που έχασαν τις περιουσίες τους, αλλά και τη νοημοσύνη όλων των υπολοίπων.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER