Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2018 19:12

Δεν αισιοδοξώ για το «αμιγές καλού»

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Δεν αισιοδοξώ για το «αμιγές καλού»

 

Πληθαίνουν καθημερινώς οι αποκαλύψεις, οι καταγγελίες, αλλά και οι ομολογίες ανθρώπων που διαδραμάτισαν κάποιο ρόλο, από τις οποίες αποδεικνύεται ότι υπήρξε μέγα πρόβλημα συντονισμού των υπηρεσιών που έπρεπε να προστατεύσουν τις ζωές των ανθρώπων στο Μάτι και τις περιουσίες τους στην ευρύτερη ανατολική Αττική.

Αναρωτιέμαι όμως αν όλα αυτά σας βοηθούν, κ. Πρόεδρε, να  πάτε τον προβληματισμό σας λίγο πιο πέρα από τις ευθύνες των προσώπων.

Ευθύνες προσώπων υπήρξαν αμέτρητες. Εκτείνονται πολύ πέρα από το στενό πλαίσιο των δυο παραιτήσεων και των δυο «αποκεφαλισμών».  Αλλά αυτή η φωτιά δεν «έκαψε» μόνο δυο πολιτικά πρόσωπα και δυο κρατικούς αξιωματούχους. Εκανε στάχτη το ίδιο το σύστημα πολιτικής προστασίας. Αναδεικνύοντας όχι τόσο την έλλειψη μελετών για την πρόληψη και την διάσωση. Διότι από «μελέτες» είναι γεμάτα τα συρτάρια των «αρμοδίων». Αναδεικνύοντας κυρίως τις δυσλειτουργίες στην εφαρμογή οποιουδήποτε σχεδίου. Δυσλειτουργίες που φθάνουν ακόμη και στο επίπεδο απουσίας στοιχειώδους επικοινωνίας μεταξύ «αρμοδίων». Με πιο κραυγαλέα περίπτωση την μεγάλη, ασυγχώρητη καθυστέρηση στην επικοινωνία μεταξύ Πυροσβεστικής και  Αστυνομίας.

Οι πρόγονοί μας, μας άφησαν ως παρακαταθήκη το «ουδέν κακόν αμιγές καλού». Το «καλό» που θα μπορούσε να προκύψει από μια τραγωδία που μας κόστισε τη ζωή τόσων συνανθρώπων μας, σε τόσο φρικτές συνθήκες, συνοψίζεται στις λέξεις «διδαχή» και «διόρθωση». Να διδαχθούμε από τα λάθη που έγιναν. Και, πέρα από τον καταλογισμό των ευθυνών, πολιτικών ή άλλων, να κοιτάξουμε πώς θα διορθώσουμε το «σύστημά» μας.

Ετοιμάζεσθε, κ. Πρόεδρε, για την καθιερωμένη ετήσια πολιτική παράσταση στην ΔΕΘ. Και ψάχνετε, εσείς και το στενό επιτελείο σας, να βρείτε τι θα ανακοινώσετε, μπας και πετύχετε αλλαγή του δυσμενούς για την κυβέρνηση κλίματος που έχει διαμορφωθεί. Κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, εξετάζετε και το ενδεχόμενο να πάτε στην ΔΕΘ με «νέο κυβερνητικό πρόσωπο». Με νέο σχήμα. Αυτό που θα «τραβήξει το κάρο» ως τις εκλογές. (Που μάλλον μετατίθενται για την τριπλή κάλπη του Μαΐου). 

Μήπως, πέρα από αλλαγές προσώπων, είναι η ώρα να αλλάξετε τη δομή αυτού του τερατώδους σχήματος με τις δεκάδες των υπουργών και υφυπουργών; Να προχωρήσετε σε συγχωνεύσεις υπουργείων; Αρχίζοντας από τα υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη. Η φοβάσθε τις αντιδράσεις εκείνων που θα χάσουν τις καρέκλες τους, αν φθάσουμε σε μια κυβέρνηση τριάντα, το πολύ, προσώπων;

 

Γ.Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

www.massavetas.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER