Κυριακή, 02 Σεπτεμβρίου 2018 14:02

Εργα για τον αγροτικό τομέα και όχι λόγια!

Γράφτηκε από την
Εργα για τον αγροτικό τομέα και όχι λόγια!

Αγαπητέ πρόεδρε της Συκικής κ. Παπαγεωργίου Παναγιώτη, ήταν η τρίτη συνεχόμενη Γιορτή Σύκου που επισκέφθηκα και δεν παραξενεύτηκα που επί τρεις συνεχείς Γιορτές Σύκου άκουσα ορισμένους πολιτικούς, όπως ο κ. Τατούλης, η κ. Κοζομπόλη και ο κ. Κωνσταντινέας, να εξαγγέλλουν τα ίδια και τα ίδια. Επίσης, είπαν ότι η οικονομία της περιοχής και γενικά της Ελλάδος βασίζεται στον πρωτογενή τομέα.

Εχουν στα χέρια τους μελέτες εκατομμυρίων ευρώ και δεν ξέρω γιατί δεν υλοποιούνται αυτές οι μελέτες, αφού έχει διαπιστωθεί ότι ο πρωτογενής τοµέας είναι ο μοχλός ανάπτυξης της οικονοµίας. Αυτές τις υποσχέσεις και τα «θα» και «θα» έχω εισπράξει και εγώ από το 2014 µέχρι σήμερα για την ανακατασκευή του αρδευτικού συστήµατος στην περιοχή του Αναδασμού της Κάτω Ζώνης Παµίσου. Πρόκειται για την πεδιάδα που ο Οµηρος είχε αποκαλέσει Μακαρία Γη, την οποίαν οι πολιτικοί της καρέκλας την κατάντησαν ζούγκλα από την ακαλλιέργεια και αρκούνται στις εξαγγελίες και ασύστολα ψέµατα, µε υποτιθέµενες επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ.

Το 2015, παραμονές εθνικών εκλογών, είχα γράψει σε μία επιστολή µου που δημοσιεύτηκε στον Τύπο: «Πρόσεξε αγρότη, γιατί με το ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθείς με την πλάτη στο χώμα». Δυστυχώς επαληθεύτηκα.

Ο αγροτικός τομέας χρειάζεται λίγη προσοχή, γιατί άξιους ανθρώπους έχει. Καλά τους είπες κ. Παπαγεωργίου ότι ο πρωτογενής τομέας χρειάζεται έργα και όχι λόγια. Μέσα σε αυτή τη λίγη προσοχή είναι και η δημιουργία ορισμένων έργων υποστήριξης της αγροτικής παραγωγής, όπως τα αρδευτικά δίκτυα.

Από όταν µας έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην τότε ΕΟΚ μέχρι σήμερα, κάθε χρόνο έμπαιναν στον αγροτικό τοµέα (άµεσες επιδοτήσεις και έργα υποδομής) περί τα 3 δισ. ευρώ, σε σηµερινές τιµές. Χονδρικά, πολύ πάνω από 100 δισ. ευρώ! Για τα αρδευτικά δίκτυα δεν βρίσκεται ένα κονδύλιο;

 

Παναγιώτης Περρωτής

Επαγγελµατίας αγρότης, πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Σπερχογείας Δήμου Καλαµάτας


NEWSLETTER