Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2018 13:31

Τώρα, ισχύς μου η «αγάπη»… των «μπάτσων»

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Τώρα, ισχύς μου η «αγάπη»… των «μπάτσων»

 

 

 

Βλέπω την τεράστια κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων, τη μεγαλύτερη που έγινε ποτέ, για την προστασία του «αριστερού» πρωθυπουργού και των υπουργών και άλλων κυβερνητικών στελεχών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, και αναποφεύκτως θυμάμαι τη μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας του 2008.

Τότε, μετά το φόνο του μαθητή Γρηγορόπουλου. Με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την πιο δυναμική παρουσία, συναγωνιζόμενη τους «αντιεξουσιαστές» στο πάθος με το οποίο τα μέλη της εκφωνούσαν το σύνθημα «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».

Τώρα, για να επισκεφθεί την Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και να μας παρουσιάσει το γεμάτο υποσχέσεις καλάθι του, ο πρωθυπουργός της «για πρώτη φορά» Αριστεράς, οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί:

• Τα «γουρούνια», ο πολιτικός εχθρός, είναι όσοι έχουν λόγους να διαμαρτύρονται για την πολιτική της κυβέρνησης. Από τα συνδικάτα των εργαζομένων και τις αντίστοιχες κομματικές οργανώσεις, όπως το ΠΑΜΕ του ΚΚΕ, ως εκείνους πουν διαφωνούν με την συμφωνία των Πρεσπών για το «μακεδονικό». Από τους συνταξιούχους που έχουν σφαγιασθεί και αναμένουν νέα «αριστερή» σφαγή, ως τους μικρομεσαίους που έχουν γονατίσει από την υπερφορολόγηση, στην οποία η χώρα μας αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, κατά τα στοιχεία του ΟΟΣΑ.

• Τη θέση του λαού, στο γνωστό θέσφατο «ισχύς μου η αγάπη του λαού» των πάλαι ποτέ μοναρχών, παίρνει μια νέα εκδοχή: Ισχύς μου η, κατ’ επαγγελματική υποχρέωση, «αγάπη» των σωμάτων ασφαλείας. Και η αποτελεσματικότητα των δακρυγόνων τους και των άλλων μέσων και μεθόδων καταστολής. Που στρέφονται εναντίον των αλλοτινών συνοδοιπόρων των σημερινών εξουσιαστών.

Και το πιο κωμικοτραγικό της υπόθεσης: Εκείνοι που άλλοτε εκφωνούσαν τα περί «μπάτσων, γουρουνιών και δολοφόνων», τα συνόδευαν με ανάλογα συνθήματα για τους «φονιάδες των λαών Αμερικάνους», πορευόμενοι μονίμως, σε κάθε ευκαιρία, κατά της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Τώρα αποδέχονται να αλωνίζουν στη Θεσσαλονίκη εκατοντάδες πράκτορες της CIA και του FBI, που στέλνει ο... φίλος Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου στη ΔΕΘ. Και δεν χρειάζεται να έχει κανείς οργιώδη φαντασία, για να υποθέσει τι θα έκαναν οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του, αν αυτό συνέβαινε επί των ημερών των «Σαμαροβενιζέλων».

Αν αλήθεια πιστεύετε, κ. πρόεδρε, ότι η πολιτική σας είναι «φιλολαϊκή», τότε τι το χρειάζεστε αυτό το φράγμα χιλιάδων αστυνομικών ανάμεσα σε εσάς και τον λαό;

 

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER