Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 17:31

Η χρονιά μπήκε με το δεξί!

Γράφτηκε από την
Η χρονιά μπήκε με το δεξί!

Στην πρώτη συνεδρίαση, μετά τις φοιτητικές εκλογές, των Δ.Σ. των σπουδαστικών συλλόγων ΣΤΕΓ και ΣΔΟ του ΤΕΙ Καλαμάτας, οι εκπρόσωποι της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. κατέθεσαν πρόταση με θέμα την αντιμετώπιση του θέματος που έχει δημιουργηθεί με τη στέγαση των φοιτητών και ιδιαίτερα των πρωτοετών που δυσκολεύονται να βρουν φθηνό και αξιοπρεπές σπίτι.

Συγκεκριμένα, η πρόταση της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. ήταν η ανέγερση νέων εστιών, η χορήγηση έκτακτου στεγαστικού επιδόματος σε όλους τους φοιτητές, η ένταξη των φοιτητών και των οικογενειών τους στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, η απαλλαγή των φοιτητών από δημοτικά τέλη κ.λπ.

Η παράταξη της ΠΑΣΠ απάντησε ότι αυτά που προτείνει η Π.Κ.Σ. δεν γίνονται(!) και επομένως είναι μονόδρομος για τη λαϊκή οικογένεια να χρυσοπληρώνει τις σπουδές των παιδιών της. Είναι η ίδια παράταξη που πέρυσι πρότεινε αντί για νέα φοιτητική εστία να φτιαχτεί μεσιτικό γραφείο στο ΤΕΙ!

Συνεχίζοντας ο γραμματέας της ΠΑΣΠ προχώρησε σε απειλές ότι θα χτυπήσει τον εκπρόσωπο της Π.Κ.Σ. και είχε το θράσος να κάνει αναφορές για τη "βίλα του Πελετίδη", για τα "ντολμαδάκια της Μαρίκας" αναπαράγοντας αυτά που διαβάζει σε αντικομμουνιστικές φυλλάδες και ιστοσελίδες τύπου "Αυριανής" και Χρυσής Αυγής.

Η ΠΑΣΠ είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ - ΕΕ που θέλει τους φοιτητές και σπουδαστές να αγοράζουν ακριβά τη μόρφωσή τους, αιμοδότες των "τοπικών κοινωνιών", τους θέλουν πελάτες των πάρτι τους.

Οι φοιτητές πρέπει να απομονώσουν αυτές τις δυνάμεις και τις τακτικές τους, να οργανώσουν τον αγώνα τους για να σπουδάζουμε, να δουλεύουμε και να ζούμε με σύγχρονα δικαιώματα!

 

Παναγιώτης Καρπίτης

Εκλεγμένος στο Δ.Σ. του Σπουδαστικού Συλλόγου της Σχολής ΣΤΕΓ ΤΕΙ Καλαμάτας - στέλεχος της ΚΝΕ


NEWSLETTER