Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018 10:47

Θαυμάστε... τσίπα των «παπαγάλων» του Αλέξη Τσίπρα

Γράφτηκε από τον
Θαυμάστε... τσίπα των «παπαγάλων» του Αλέξη Τσίπρα

Περισσότερο χονδροειδής προπαγάνδα δεν γίνεται. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) είναι ένας δημόσιος οργανισμός. Πληρώνεται δηλαδή από όλους τους Ελληνες.

Και κατά συνέπεια οφείλουν και εκείνοι που το διοικούν και εκείνοι που εργάζονται σε αυτό, να σέβονται την αποστολή τους που είναι η αντικειμενική πληροφόρηση των πολιτών. Χωρίς κομματικά καπελά και εξαρτήσεις. Τι γίνεται όμως στην πράξη;

Η διοίκηση του ΑΠΕ εμφανίζει τους δημοσιογράφους που εργάζονται σε αυτό ως παπαγαλάκια της κυβερνητικής προπαγάνδας. Τελευταίο περιστατικό αυτό που συνέβη την Παρασκευή. Διοχετεύθηκε, από το ΑΠΕ, σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης η ακόλουθη είδηση:

«Βιώσιμο θεωρούν οι θεσμοί το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, μετά από τις επαφές με το οικονομικό επιτελείο, και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του (νομοθετημένου) μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου αλλά για ακύρωσή του. Αυτό αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι για το γεγονός αυτό έχουν ήδη ενημερώσει και κόμματα της αντιπολίτευσης».

Αμέσως αντέδρασαν τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το Κίνημα Αλλαγής, με σκληρές ανακοινώσεις τους με τις οποίες καταγγέλλουν τη διοίκηση του ΑΠΕ για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέπτυξε στην συνάντηση με τους εκπροσώπους των «θεσμών» τις θέσεις της, κατά της περικοπής των συντάξεων, ενώ οι θεσμοί «δεν αποσαφήνισαν τις προθέσεις τους». Και προσθέτει ότι «καμία άλλη συνάντηση ή ενημέρωση δεν υπήρξε στην αξιωματική αντιπολίτευση ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τους θεσμούς».

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ. Το ίδιο κατηγορηματικός ήταν και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε επικοινωνία που είχα μαζί του.

Και η αποθέωση του θράσους των «παπαγάλων»: Η διοίκηση του ΑΠΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι «εμμένει στις πληροφορίες των συντακτών του από ευρωπαϊκές πηγές». Και επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό ότι οι ίδιες ευρωπαϊκές πηγές για το γεγονός αυτό έχουν ήδη ενημερώσει και κόμματα της αντιπολίτευσης, χωρίς να γίνεται ουδεμία αναφορά στη ΝΔ.

Μην περιμένετε να μάθετε ποιες είναι αυτές οι «ευρωπαϊκές πηγές», και πώς γίνεται να έχουν τάχα ενημερώσει και κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά όχι την ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι. Αφού ο Τζαννακόπουλος έσπευσε να «καλύψει» το ΑΠΕ, όλα είναι καλώς καμωμένα...

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

 giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER