Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018 17:48

Για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Γράφτηκε από την
Για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα από το στέλεχος της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γ. Ρουπακιά.

Οπως αποδείχθηκε, ήταν αποτέλεσμα συλλογικής, οργανωμένης και καθοδηγούμενης δράσης των ταγμάτων εφόδου της ναζιστικής συμμορίας. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήρθε ως συνέχεια της δολοφονικής ενέδρας που έστησε η ναζιστική συμμορία σε συνδικαλιστές κομμουνιστές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος, αναλαμβάνοντας ως γνήσιο τέκνο του συστήματος της εκμετάλλευσης την πιο βρόμικη δουλειά ενάντια στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, ορθώνοντας τείχος προστασίας στα κέρδη των εργοδοτών.

Η ναζιστική συμμορία δολοφόνησε το παιδί μιας λαϊκής οικογένειας που ήταν όπως και ο πατέρας του, μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου, που κατήγγειλε με τα τραγούδια του τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής και καλούσε σε απομόνωση και αντιμετώπιση της φασιστικής οργάνωσης στις γειτονιές του Πειραιά.

Οι επιθέσεις ενάντια σε φτωχούς μετανάστες και εργάτες, το ρατσιστικό μίσος αλλά και οι επιθέσεις ενάντια στο εργατικό κίνημα και το ΚΚΕ, αποδεικνύουν τον ρόλο που παίζουν αυτά τα φασιστικά μορφώματα ως σιδερένια γροθιά του κεφαλαίου ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα, σε όποιον αντιστέκεται στο βάρβαρο σύστημα της εκμετάλλευσης. Είναι χαρακτηριστικά άλλωστε τα ανδραγαθήματά τους στη Ζώνη του Περάματος με τη δημιουργία εργοδοτικού σωματείου που ζητάει από τους εργαζόμενους να χαμηλώσουν τα μεροκάματά τους ώστε να δώσουν εγγυήσεις στους Ελληνες εφοπλιστές να φέρουν τα βαπόρια τους εκεί, στοχοποιώντας το ΠΑΜΕ και το ταξικό σωματείο. Εξίσου αποκαλυπτική είναι και η στάση τους στη Βουλή που με κάθε ευκαιρία ζητούν φοροαπαλλαγές και νέα προκλητικά προνόμια για τους εφοπλιστές. Ιδιαίτερο ζήλο δείχνουν στην περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να νουθετούν στην Ευρωβουλή τις άλλες χώρες, γιατί δεν δίνουν το 2% του ΑΕΠ για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ όπως κάνει η Ελλάδα.

Η εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης όλα αυτά τα χρόνια αποκαλύπτει την ανοχή των κρατικών μηχανισμών και των κυβερνήσεων διαχρονικά. Αέρα στα πανιά τους δίνει ακόμα η ανοχή που επιδεικνύουν τα αστικά κόμματα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μέλη της οποίας χαριεντιζόντουσαν με τους χρυσαυγίτες στο Καστελόριζο. Μάλιστα επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος διεκδικούσε ρόλο πρωταγωνιστή σε διάφορα αντιφασιστικά μέτωπα, συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, που μετά από 275 συνεδριάσεις ακόμα να ολοκληρωθεί. Αντίθετα οι απεργιακές κινητοποιήσεις με απόφαση της δικαιοσύνης κρίνονται παράνομες πριν καν κηρυχτούν, όπως έγινε πριν λίγες μέρες στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και σε κάθε άλλη ευκαιρία.

Μόνη διέξοδος για τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους ανέργους είναι η οργανωμένη δράση μέσα από τα ταξικά σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές στην πάλη για κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων, στην πάλη για ΣΣΕ, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Να μην εγκλωβίζεται η δυσαρέσκεια και η οργή από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων στο ρατσισμό και το φασισμό και να μένει στο απυρόβλητο ο πραγματικός αντίπαλος. Να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων και της νεολαίας όχι μόνο για την απομόνωση των ναζιστών, αλλά και για την ανατροπή του συστήματος που τους γεννά και τους θρέφει.

 

Γιάννης Λαγογιάννης

Μέλος ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ


NEWSLETTER