Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 13:30

Πείτε κάτι  περισσότερο αξιόπιστο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πείτε κάτι  περισσότερο αξιόπιστο

 

Με συμπαθάτε εσείς στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά οι απαντήσεις που δίνετε στις αποκαλύψεις για τις συναντήσεις της εκπροσώπου Τύπου του κόμματός σας, ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη με τον Ζόραν Ζάεφ, δεν είναι ιδιαιτέρως ξεκάθαρες και διαφωτιστικές.

Το μόνο ξεκάθαρο είναι η παραδοχή ότι έγιναν. Με την κ. Σπυράκη να παραδέχεται, για την ώρα, μία «τυχαία» συνάντηση αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να υπήρξαν και άλλες, καθώς επικαλείται το γεγονός ότι συναντά καθημερινώς πολλούς ανθρώπους και… πού να θυμάται πότε και ποιον συνάντησε.

Συγκρατώ από την επίσημη ανακοίνωση που εκδώσατε το γεγονός ότι δεν κατηγορείτε τον Ζόραν Ζάεφ ότι ψεύδεται, όταν, όπως προκύπτει από τα επίσημα πρακτικά του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών της γείτονας, ενημερώνει τους μετέχοντες λέγοντας: «Στις Βρυξέλλες είχα μια συνάντηση με μια σημαντική εκπρόσωπο της Ν.Δ., τη Μαρία Σπυράκη, η οποία μου έστειλε χαιρετισμούς από τον Μητσοτάκη. Μου είπε ότι έχει σημασία πώς θα συμπεριφερθούν οι ψηφοφόροι στη Μακεδονία (σ.σ.: ελληνική) και αυτό εξαρτάται από τον Καμμένο. Είναι ένα δύσκολο πρόβλημα».

Θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει ακόμη και ως τερατολόγημα αυτό που καταγράφεται στα επίσημα πρακτικά των Σκοπίων, εάν δεν συνέβαινε να έχει διατυπωθεί δημοσίως στο παρελθόν αυτή η θέση της Νέας Δημοκρατίας. Το ότι δηλαδή για ένα ικανό χρονικό διάστημα εξαρτούσε τη θέση της απέναντι στην τότε εμφανιζόμενη ακόμη ως ενδεχόμενη συμφωνία από το τι θα κάνει ο Καμμένος. Και δεν ήταν μόνο για τη συμφωνία. Και για άλλα θέματα είχαμε ακούσει το «δεν το ψηφίζουμε αν δεν το ψηφίσει και ο Καμμένος».

Τα περί τυχαίας συνάντησης την ώρα που πήγαινε να πάρει έναν καφέ, τα οποία προβάλλει η κ. Σπυράκη, δεν είναι ιδιαιτέρως σοβαρά. Ιδίως όταν παραδέχεται ότι κατά την «τυχαία» συνάντηση ενημέρωσε… στο πόδι τον πρωθυπουργό μιας άλλης χώρας για τις θέσεις του κόμματός της. Αλλά έκρινε ότι το γεγονός αυτό συνιστά μια πράξη ρουτίνας και δεν χρειάζεται να ενημερώσει κανέναν!

Ολες οι μετρήσεις δείχνουν ότι πρόκειται να κληθείτε να κυβερνήσετε. Μάθετε λοιπόν να διαχειρίζεσθε με σοβαρότερο τρόπο τόσο κρίσιμα θέματα, ώστε να μην μένει η εντύπωση την οποία καλλιεργεί και η κυβέρνηση, ότι ακολουθείτε πολιτική διγλωσσίας. Αλλα να λέμε δημοσίως, όπως στο Ευρωκοινοβούλιο, και άλλα… με τον καφέ στο χέρι, στους διαδρόμους του.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER