Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2018 12:06

Δεν είδατε Δεν ακούσατε Δεν μυρίσατε

Γράφτηκε από τον
Δεν είδατε Δεν ακούσατε Δεν μυρίσατε

 

 

Αποθέωση πολιτικής... ηθικής συνιστά η τακτική που επέβαλε στο κόμμα του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σχετικώς με το «πρόβλημα Καμμένος».

Με απλά λόγια η εντολή είναι: Ακόμη και να πατήσετε σκατά, κάντε ότι δεν τα είδατε, δεν τα μυρίσατε, δεν ακούσατε εκείνους που σας φωνάζουν ότι τα πατήσατε.

Το αποτέλεσμα είναι αυτά τα γελοία που παρακολουθούμε. Ενώ την Πέμπτη η επίσημη απογευματινή εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, η «Εφημερίδα των (κομματικών) Συντακτών» κυκλοφορούσε με τον ολοσέλιδο τίτλο «Ο Πάνος Καμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα» στην πρώτη σελίδα της, την επόμενη ανακάλυπτε ότι η κυβέρνηση... αντέχει τον Πάνο Καμμένο.

Η εντολή είναι σαφής: Κάντε το κοροΐδο ό,τι και αν λέει ο «έντιμος εταίρος», ως τον Μάρτιο. Ως την ώρα δηλαδή που θα έλθει στην Ελληνική Βουλή, για επικύρωση, η συμφωνία των Πρεσπών. Υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι ο Ζόραν Ζάεφ θα έχει καταφέρει, ως τότε, να ξεπεράσει όλους τους σκοπέλους στη δική του χώρα. Και τότε θα πάμε «βλέποντας και κάνοντας». Εν αναμονή αποστασιών από βουλευτές που βλέπουν ως αβέβαιο το πολιτικό τους αύριο με το κόμμα του υπουργού Αμύνης, τους ΑΝΕΛ.

Η μόνη σταθερή «ιδεολογία», τόσο του πρωθυπουργού όσο και άλλων ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η εξασφάλιση της παραμονής στην εξουσία με οποιεσδήποτε συνθηκολογήσεις, συμβιβασμούς και κωλοτούμπες χρειασθούν, προκειμένου να εξυπηρετηθεί αυτός ο... ιερός σκοπός. Και για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος διατάσσεται... σιωπητήριο. Αντε το πολύ να αφήνουμε κανέναν Ξυδάκη, κανέναν Φίλη ή Κυρίτση, να εκτοξεύουν καμιά παρόλα, έτσι για να ικανοποιούνται και οι... αριστερές συνειδήσεις.

Είναι δε ιδιαιτέρως αποκαλυπτικό της μεγάλης σύγχυσης, που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο, το ότι ακόμη και οι αντιδράσεις που υπήρχαν αναφέρονταν αποκλειστικώς στα όσα υποστήριξε, ευρισκόμενος στην Ουάσιγκτον, ο Πάνος Καμμένος, για τη συμφωνία των Πρεσπών. Οπου πρόβαλε το δικό του «Plan B». Ενώ όλοι σχεδόν «έκαναν γαργάρα» το σκέλος εκείνο των δηλώσεών του, με το οποίο προσέφερε στους Αμερικανούς την εκχώρηση νέων στρατιωτικών βάσεων επί ελληνικού εδάφους. Ωσάν να είναι... ιδιοκτήτης του οικοπέδου Ελλάς. Με δικαίωμα δεσμείν και λύειν.

Θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά ακόμη ως τις εκλογές. Ινα πληρωθεί το ρηθέν, υπό Μίκη Θεοδωράκη, «ο εξευτελισμός σου να γίνει τέλειος».

 

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

 


NEWSLETTER