Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 15:54

Ναυαρίνου, μια ανάπλαση δίχως προοπτική

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Ναυαρίνου, μια ανάπλαση δίχως προοπτική

Είναι γεγονός ότι μετά από έντεκα χρόνια ο δήμαρχος πείστηκε ότι η Ναυαρίνου, ο πιο προσφιλής δρόμος επισκεπτών και δημοτών, χρειάζεται ανάπλαση και σχέδιο τουριστικής αξιοποίησης.

Μόνο που η ατολμία και τα μεγάλα συμφέροντα καθηλώνουν το σημαντικό αυτό εγχείρημα σε μια μικρόπνοη ανάπλαση ανάμεσα σε Ακρίτα και Φαρών, στερώντας την ανατολική παραλιακή ζώνη από ανάπτυξη και τουριστική αξιοποίηση. Μήπως δεν έφθαναν τα χρήματα; Προφανώς και δεν είναι οικονομικό το ζήτημα, αφού οι χρηματοδοτήσεις προέρχονται αποκλειστικά από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης και καταναλώθηκαν σε χώρους που ήδη έχουν υποστεί ανάπλαση, όπως η πλατεία 23ης Μαρτίου. Και φυσικά πάντα υπήρχαν και τα δανεικά που μας χρέωσε η δημοτική αρχή Νίκα και αναλώθηκαν κυρίως σε δευτερεύουσες αναπλάσεις.

Ποιος Καλαματιανός δεν οραματίζεται έναν τεράστιο πεζόδρομο που να αγγίζει την πανέμορφη και μοναδική για απόλαυση όλο το χρόνο παραλία της Καλαμάτας; Δεν θα πρέπει αυτό να το προσφέρουμε σε όλους που αγαπούν και επισκέπτονται την πόλη μας;

 

Μιχάλης Αντωνόπουλος

Επικεφαλής Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών Καλαμάτας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER