Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 18:16

Αποκλεισμοί

Γράφτηκε από την
Αποκλεισμοί

Η απόφαση της δημοτικής αρχής να επιβάλει εισιτήριο ή κάρτα εισόδου στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας, είναι ενδεικτική της τακτικής  που καλλιεργήθηκε επί σειρά ετών, ώστε περιορισμοί ή αποκλεισμοί να θεωρούνται δικαιολογημένοι είτε με εισιτήρια, είτε με κάγκελα.

Ιδιαιτέρως μάλιστα, όταν αφορά προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε περιοχές όπου η παρουσία της δημοτικής αρχής παραμένει ανύπαρκτη, μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο απαράδεκτη.

Στη δημοτική μας παράταξη “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες”, είναι αρχή  μας ότι η πρόσβαση των δημοτών σε πολιτιστικές εκδηλώσεις πρέπει να είναι απρόσκοπτη,  αφενός διότι συνδυάζονται η επιμόρφωση με την ψυχαγωγία,  αφετέρου διότι πρόκειται για κεκτημένο δικαίωμα που έχει κερδίσει η πόλη με τη συνδρομή πολιτιστικού τέλους. 

Πλέον κανείς δεν δικαιούται να στέκεται αδρανής ή να σιωπά σε ενέργειες της απερχόμενης δημοτικής αρχής που δεν συνάδουν με το πνεύμα της σύγχρονης εποχής, η οποία απαιτεί την αλληλεγγύη και τη συμμετοχικότητα στην τοπική μας κοινωνία. Ειδικότερα δε, εκείνοι που φιλοδοξούν να αλλάξουν το απερχόμενο αναχρονιστικό καθεστώς.

 

Νίκος Χριστόπουλος

Τοπικός σύμβουλος “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες”


NEWSLETTER