Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 14:09

Αχρειότητες για εύνοια της πελατείας τους

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αχρειότητες για εύνοια της πελατείας τους

Εχουμε ήδη εισέλθει σε μια μακρά προεκλογική περίοδο, κατά την οποία η εξουσία Τσίπρα δείχνει ότι είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα, προκειμένου να εξασφαλίσει αν όχι την παραμονή της στην εξουσία, τουλάχιστον ένα αποτέλεσμα που θα της επιτρέπει να κάνει «δύσκολη τη ζωή» της επόμενης κυβέρνησης.

Και για την επίτευξη αυτού του στόχου επιστρατεύονται τα πάντα. Από την απατηλή παροχολογία ως την κατασκευή «υποδίκων» με «εξεταστικές» και «προανακριτικές» επί παντός επιστητού. Από τη χυδαιολογία ως τις προκλητικές προσλήψεις ημετέρων.

Συμβαίνει να γνωρίζω από πρώτο χέρι πώς δουλεύει το σύστημα αλλοίωσης αποτελεσμάτων σε διαγωνισμούς για την πρόσληψη στελεχών στο… καθεστώς Πολάκη. Οπου η προκλητικότητα των παρεμβάσεων ξεπερνά κάθε φαντασία. Δείτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας γίνεται μια πρόσληψη νοσηλεύτριας. Αλλά δεν προσλαμβάνεται η πρώτη επιτυχούσα που είχε ανακοινωθεί, αλλά… η δεύτερη. Στην εύλογη διαμαρτυρία της αδικημένης, δίνεται η απάντηση: Δεν προσληφθήκατε διότι διαπιστώθηκε, εκ των υστέρων, ότι είχατε κάνει ένα λάθος στη συμπλήρωση των δικαιολογητικών. Και ποιο ήταν το «λάθος»; Οτι στη στήλη «συνολική υπηρεσία» είχε καταγράψει τη συνολική υπηρεσία της, όπως βεβαίως θα έκανε κάθε ένας με στοιχειώδη γνώση της ελληνικής γλώσσας. Οταν λέμε συνολική υπηρεσία, εννοούμε ακριβώς «συνολική» και τίποτε άλλο.

Υπεράνω όμως της ελληνικής γλώσσας υπάρχει η… συριζαίικη. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις γελοίες δικαιολογίες που προβλήθηκαν. Και κατά τη συριζαίικη γλώσσα έπρεπε, τάχα, η ενδιαφερόμενη να μην δηλώσει τη συνολική της υπηρεσία, εκεί που η στήλη έγραφε «συνολική». Αλλά, λένε, να έχει αφαιρέσει προηγουμένως την «ειδική» υπηρεσία, που είχε σε μονάδα αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών!!!

Προσθέστε και τα όσα έχω ήδη εντοπίσει ότι συνέβησαν σε προηγούμενο διαγωνισμό, πάλι στον χώρο όπου βάζει τη σφραγίδα του ο Πολάκης. Οπου στον διαγωνισμό για τις προσλήψεις στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), τα ίδια άτομα, γιατροί και νοσηλευτές, εμφανίσθηκαν να έχουν «πετύχει» και να προσλαμβάνονται σε τρία έως και πέντε διαφορετικά ΤΟΜΥ. Και βεβαίως επρόκειτο για άτομα τα οποία, όλα, όλως… τυχαίως και συμπτωματικώς, είχαν την ίδια κρητική καταγωγή με τον κ. Πολάκη.

Τώρα στήνουν εξεταστική για τις 23 προσλήψεις του Αδωνη, που ήταν και προσωρινές. Να δούμε πόσες θα πρέπει να στηθούν για τις δικές τους, που γίνονται με προκλητική καταστρατήγηση όλων των διαδικασιών του ΑΣΕΠ.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER