Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 18:26

Χυδαίοι και θρασύδειλοι στην εξουσία

Γράφτηκε από τον

 

Ολοι εσείς που κάθεστε σε θώκους εξουσίας και βουλευτικά έδρανα με το αριστερό κωλομέρι σας, που παριστάνετε τους ριζοσπάστες, τους κοινωνικώς ευαίσθητους, πόσον εξευτελισμό, πόση γελοιοποίηση θα ανέχεσθε ακόμη, από το εκ βάθους ψυχής φασίζον συνεταιράκι σας; Πόσα ακόμη θα καταπιείτε, προκειμένου να παραμείνετε, για λίγο ακόμη, επιβήτορες της εξουσίας;

Βγήκε ο αδιαφιλονικήτως πιο χυδαίος «πολιτικός» αυτής της χώρας (μόνον ο Πολάκης μπορεί να τον ανταγωνισθεί), ο υπ’ ατμόν υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος, από του βήματος της Βουλής, και αποκάλεσε τον βουλευτή του «Ποταμιού» Πάνο Αμυρά «νυφούλα». Στην κριτική του βουλευτή απάντησε με το «για νυφούλα καλός μου φαίνεσαι». Θεωρώντας ότι έτσι τον αποστόμωσε. Παραδίδοντας τον στην χλεύη των αρειμανίων ως ομοφυλόφιλο.

Αλλά, επειδή είναι και κλασική περίπτωση θρασύδειλου, φοβούμενος το ενδεχόμενο δικαστικών περιπετειών, έσπευσε να ζητήσει από τους πρακτικογράφους να διαγράψουν από τα επίσημα πρακτικά την λέξη «νυφούλα». Και η Βουλή λειτουργεί έτσι ώστε του έκαναν το χατίρι. Αλλά έμεινε η μαγνητοσκόπηση από το Κανάλι της Βουλής και τα ρεπορτάζ ιδιωτικών σταθμών.

Το θέμα δεν είναι τι διαπράττει ο Καμμένος. Του γουρουνιού το στόμα ακαθαρσίες στάζει. Αλλά ποια είναι η δική σας στάση, των τάχατες «αριστερών». Που δεν βρέθηκε ούτε ένας σας να αποδοκιμάσει αυτή την χυδαιότητα. Το κάνατε και αυτό γαργάρα. Για να μη θυμώσει ο πρωτομάστορας της χυδαιότητας, το συνεταιράκι σας. Ο μόνιμος, διαχρονικός υβριστής, που όταν στριμώχνεται στα δικαστήρια, κάνει χίλιες μετάνοιες και ζητά χίλιες συγνώμες.

Για τη στάση σας αυτή, αξίζει να σας θυμίσω το ποίημα που εκ νεότατος γνωρίζαμε ότι ανήκει στον Μπρεχτ, αν και νεότερες έρευνες θεωρούν ότι έχει γραφεί από έναν Γερμανό λουθηρανό πάστορα:

"Οταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Οταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Οταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Οταν ο Χίτλερ φυλάκιζε ομοφυλόφιλους δεν αντέδρασα γιατί δεν ήμουν ομοφυλόφιλος. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου".

Δεν με αφορά ποιος είναι ή όχι ομοφυλόφιλος. Η ζωή όμως με δίδαξε ότι το μίσος εναντίον αυτών των ανθρώπων είναι τυπικό γνώρισμα όσων εμφορούνται από ολοκληρωτικές αντιλήψεις. Μαύρες, κόκκινες, ισλαμικές, κλπ.

 

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr