Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019 19:45

Να αντιδράσουμε συμμετέχοντας…

Γράφτηκε από την
Να αντιδράσουμε συμμετέχοντας…

Της Ελένης Αλειφέρη

Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου

Υποψήφιας δημάρχου Καλαμάτας

 

Με απογοήτευση και αγανάκτηση η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί το «ξεπούλημα» των ιστορικών κεκτημένων μας από τους εκλεγμένους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης. Το πάθος για εξουσία και η μανία για διατήρηση της «καρέκλας» βουλευτών και υπουργών φαίνεται ότι έχει θολώσει την κρίση τους. Οι Σειρήνες και οι εκπορευόμενες εκ διαφόρων κύκλων σκοπιμότητες οδηγούν την επίλυση του Μακεδονικού σε όλεθρο για την ιστορία και το μέλλον του τόπου μας.

Το χειρότερο σενάριο μοιάζει να επιβεβαιώνεται. Η κοινωνία παρακολουθεί σαστισμένη και αισθανόμενη απατημένη και προδομένη από αυτούς στους οποίους εμπιστεύτηκε τη διακυβέρνηση της χώρας. Οι συμφωνίες ανάμεσα σε δυο μέρη οφείλουν να διασφαλίζουν και να προασπίζονται τα εθνικά συμφέροντα εκατέρωθεν των συμβαλλομένων.

Δυστυχώς, η Συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί τόσο από τον Ελληνα πρωθυπουργό αλλά και από τον πρωθυπουργό των Σκοπίων αποδεικνύεται επιζήμια για την ελληνική πλευρά. Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν αντιδράσει άμεσα, θα έχουμε χαρίσει ακόμη μια αποκλειστικότητα χρήσης του όρου «μακεδονικός» στους προκλητικούς γείτονες.

Είναι περισσότερο κρίσιμο από ποτέ οι πολίτες να αντιδράσουμε. Να αντιληφθούμε και να κάνουμε απόλυτα κατανοητό ότι εμείς καθορίζουμε το μέλλον της χώρας μας.

Ως δημοτική παράταξη και ως υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας, αλλά και ενεργό στέλεχος του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλα αυτά τα χρόνια, καλώ τους συμπολίτες μου και όλους τους Ελληνες να δώσουν δυναμικά το «παρών» στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Η κάθε ψήφος είναι σημαντική, αποτελεί παράγοντα διαμόρφωσης της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας μας.

Συμμερίζομαι το αίσθημα απαξίωσης που νιώθει μεγάλο ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας, καθώς δεδηλωμένα «πιστεύω» ξεπουλιούνται για λίγους μήνες παραμονής στην καρέκλα της εξουσίας. Αυτή την οργή οφείλουμε να τη μετουσιώσουμε σε δύναμη ανατροπής.

Ισως αυτή να είναι η σημαντικότερη στιγμή στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου μας και εμείς θα δώσουμε το στίγμα για την πορεία που θέλουμε να ακολουθήσουμε.

Στις επερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές οι πολίτες έχουν δύο επιλογές:

Να αυξήσουν το ποσοστό αποχής, δηλαδή αηδιασμένοι να απέχουν από την εκλογική διαδικασία και να εκτονώνουν την οργή τους βρίζοντας και καταγγέλλοντας στα κοινωνικά δίκτυα, στα καφενεία κ.λπ.

Να σφίξουν τα δόντια, να αφήσουν τον καναπέ και να στηρίξουν με την ψήφο τους ή και με την υποψηφιότητά τους συνδυασμούς υπεύθυνων και άξιων υποψηφίων. Πολιτικών που έχουν αποδείξει ότι έχουν συνέπεια, ικανότητα, αρχές και ήθος, που αγαπούν την πατρίδα και δεν προδίδουν τις αρχές τους.

Οι εκλογές δεν είναι μια ασήμαντη διαδικασία, που αφορά κάποιους λίγους. Οι επιλογές αυτών που θα μας κυβερνήσουν έχουν ονοματεπώνυμο.

Οι πολίτες γράφουμε την Ιστορία. Με τη μη συμμετοχή μας, απλώς ορίζουμε άλλους ως πρωταγωνιστές και συγγραφείς των σελίδων της ζωής μας, του μέλλοντος των παιδιών και του τόπου μας, της ιστορίας μας...

Στις επικείμενες δημοτικές εκλογές οφείλουμε να μην τους δώσουμε αυτό το δικαίωμα.

Ο συνδυασμός που ανακοινώνουμε σε λίγες ημέρες θα εκφράζει την συμμετοχή στην πολιτική, τη συνέπεια, την πρόοδο, την ορθολογική ανάπτυξη, τον σεβασμό σε αρχές και αξίες που έχει κατακτήσει μέσα από τους αγώνες του, σε κάθε ιστορική στιγμή, ο λαός του Δήμου Καλαμάτας.

Οι επιλογές μας έχουν ονοματεπώνυμο.

Ολοι γράφουμε ιστορία.


NEWSLETTER