Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 16:17

Λόγια κι απόψεις ξεκάθαρες για την υποβάθμιση της ΕΤΕ Φιλιατρών

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Λόγια κι απόψεις ξεκάθαρες για την υποβάθμιση της ΕΤΕ Φιλιατρών

Σίγησε και η ηχώ των δηλώσεων για τη δρομολογημένη υποβάθμιση λειτουργίας της ΕΤΕ Φιλιατρών. Γνώριζαν, σιωπούσαν, συναινούσαν. Λόγια – πράξεις ανέξοδες, ικανοποιητικής υποκριτικής που έχουν ως στόχο την αρπαγή ψήφων και ταυτόχρονα το κουκούλωμα ευθυνών.

Μην ξεχνάμε αυτά που συμβαίνουν είναι συνέπειες αντικοινωνικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών στις οποίες ευημερούν οι αριθμοί, φτωχοποιείται ο λαός και δημιουργούνται ολιγάρχες πλούτου. Σε χωροταξικό επίπεδο, σχεδιάστηκαν οι καλλικρατικοί δήμοι – κράτη που λειτουργούν ως Ανώνυμες Εταιρείες, καταργείται το αυτοδιοίκητο. Το κοινωνικό κράτος ξηλώνεται. Εμπορευματοποιούνται τα πάντα. Η παροχή υπηρεσιών προς το λαό πενιχρή και με υψηλότατο τιμολόγιο.

Με λόγια απλά και καθαρά συμπολίτες, το κατάστημα της ΕΤΕ Φιλιατρών υποβαθμίστηκε απ’ τις προαναφερόμενες πολιτικές τις οποίες στήριξαν και στηρίζουν όλοι όσοι διαφωνούν υποκριτικά σήμερα παίρνοντας δύναμη απ’ τις δικές μας λάθος πολιτικές επιλογές. Εχουμε ευθύνη απέναντι σε τούτη την πόλη, ας ανανοηθούμε. Δεν φταίνε μόνο οι άλλοι.

Η παρορμητική άποψη – πρακτική “παίρνω τα παιχνίδια μου και φεύγω”, συμβουλεύω ταυτόχρονα κι άλλους να κάνουν το ίδιο, έχει αρνητικότατα αποτελέσματα. Βοηθά το οριστικό κλείσιμο της ΕΤΕ Φιλιατρών.

Συντοπίτες, να κινηθούμε με μια πρακτική που θ’ αυξήσει τις καταθέσεις στο συγκεκριμένο κατάστημα. Να υποβάλουμε αιτήματα τραπεζικών εργασιών χωρίς τελειωμό και τότε θα έχει γίνει η αρχή ν’ ανατραπεί η παραπάνω λαθεμένη απόφαση. Το μπορούμε. Αλλωστε είμαστε η παραγωγικότερη πόλη της Μεσσηνίας.

Αποτελεσματική δυναμική πρακτική για την ανατροπή της παραπάνω αρνητικότατης απόφασης για την πόλη των Φιλιατρών θα έχει να πιεστεί η σημερινή δημοτική αρχή της ευθύνης και της ερημοποίησης της πόλεως, να μεταφέρει τα οικονομικά αποθεματικά του δήμου στην ΕΤΕ Φιλιατρών. Αν τους πέφτει λιγάκι δύσκολο, τότε απαιτούμε στο πλαίσιο μιας μη ασύμμετρης διοικητικής πρακτικής του καλλικρατικού δήμου, να μεταφερθούν στο κατάστημα ΕΤΕ Φιλιατρών τα χρήματα που αποδίδει η πόλη των Φιλιατρών στο δήμο, όπως και στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης – Αποχέτευσης. Αυτά για την ώρα και θα επανέλθουμε.

Πιστεύουμε κι αγαπάμε έμπρακτα τον τόπο μας. Πιστεύουμε στην αναγκαιότητα ύπαρξης ισχυρότατου Κοινοτικού Συμβουλίου με λόγο και άποψη ικανό για σχεδιασμό και για λύσεις των προβλημάτων, που να μην είναι πολιτικός θεληματάς της δημοτικής αρχής. Πιστεύουμε στο αυτοδιοίκητο. Στο ότι πρέπει να υπάρξει επαναφορά του Δήμου Φιλιατρών (μειοψηφική άποψη της μελέτης του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης).

Δεν μας διακατέχει κανένας σωβινισμός και κατά συνέπεια αντιπαλότητα με τις όμορες πόλεις, δεν ανταγωνιζόμαστε τις όμορες πόλεις διότι οι ιδεολογικές μας αρχές δεν πιστεύουν στην κοινωνία του κέρδους, την κοινωνία του ανταγωνισμού. Πιστεύουμε στην άμιλλα, στην αλληλεγγύη με τις όμορες πόλεις. Αρνούμαστε την ερημοποίηση των Φιλιατρών. Θέλουμε να είμαστε αφεντικά στον τόπο μας. Αυτό άλλωστε σημαίνει: αυτοδιοίκηση.

 

Βασίλης Σπυρόπουλος

Φτωχομεσαίος αγρότης

Ανυπότακτα Φιλιατρά”

Συνδυασμός για το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER