Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 19:46

Μέγαρο Χορού για όλους τους δημότες

Γράφτηκε από την
Μέγαρο Χορού για όλους τους δημότες

Η εντελώς άστοχη απόφαση της δημοτικής αρχής Καλαμάτας να ορίσει εισιτήριο 10 ευρώ στα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού οδηγεί σε αποκλεισμούς και σε αντιδράσεις εκ μέρους των συμπολιτών μας.

Και δικαίως διαμαρτύρονται οι δημότες καθώς το Μέγαρο Χορού κατασκευάστηκε με ευρωπαϊκούς πόρους, με σκοπό να αποτελέσει μια κοιτίδα πολιτισμού για όλους τους κατοίκους της Καλαμάτας. Ως γνωστόν κόστισε πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ με χρηματοδότηση από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και το ΕΣΠΑ. Επρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 2009 αλλά λόγω σοβαρών κατασκευαστικών προβλημάτων ολοκληρώνεται το 2019.

Η πρότασή μας είναι να διοργανωθεί μια τελετή εγκαινίων ανοιχτή στο λαό. Συγκεκριμένα θα πρέπει -για λόγους συμβολισμού αλλά και για λόγους ουσίας- να τελεστούν τα εγκαίνια χωρίς εισιτήριο. Για λόγους αποφυγής συνωστισμού και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών θα πρέπει να διατεθούν δωρεάν προσκλήσεις με ανοιχτή και αντικειμενική διαδικασία μέσα από τον ιστότοπο του δήμου. Επίσης άμεσα θα πρέπει να αναζητηθούν τρόποι μείωσης του υψηλού κόστους λειτουργίας του Μεγάρου Χορού με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που δυστυχώς δεν προβλέφθηκαν κατά τη μακρόχρονη πορεία κατασκευής του.

Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας λόγω της μοναδικότητάς του οφείλει να αποτελέσει μια ζωντανή κοιτίδα πολιτισμού για όλη την Πελοπόννησο. Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να αξιοποιηθεί πολύπλευρα ως κέντρο πολιτισμού που θα εστιάζει όχι μόνο στο χορό, αλλά και στο θέατρο, τη μουσική και τις εικαστικές τέχνες. Παράλληλα, θα πρέπει να υπάρξουν συνοδευτικές δραστηριότητες, όπως επιστημονικά συνέδρια, διαλέξεις και εκθέσεις, που θα δώσουν σημαντική ώθηση στη βιώσιμη ανάπτυξη της Καλαμάτας.

 

Μανώλης Μάκαρης

Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Καλαμάτας


NEWSLETTER