Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 10:12

Επιτέλους, αφήστε την Καλαμάτα να αναπνεύσει

Γράφτηκε από την

 

Του υποψηφίου Δημάρχου για το Δήμο Καλαμάτας Μανώλη Μάκαρη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος -  Ενεργοί Πολίτες»

Επιβάλλεται η εφημερίδα σας να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να δημοσιεύσει την παρούσα Ανακοίνωση Τύπου προκειμένου να αρθούν οι εντυπώσεις που αβάσιμα επιχειρήσατε να δημιουργήσετε σε σχέση με το πρόσωπό μου, το ήθος μου, την εντιμότητά μου, τη διαφάνεια  της δράσης μου, την καθαρότητα και ανεξαρτησία του πολιτικού μου λόγου και κυρίως για να αποκατασταθεί η εν γένει προσπάθεια των συνεργατών μου στην παράταξη «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες», οι οποίοι υπηρετούν τις παραπάνω αξίες.

Συγκεκριμένα η προσπάθεια της εφημερίδα σας να με συνδέσει με παρασκηνιακές διεργασίες και πολιτικές ίντριγκες για τους δικούς της λόγους, πέραν του ότι είναι αβάσιμες και παραπέμπουν σε «κιτρινισμό» είναι και συκοφαντικές σε βάρος εμού και των συνεργατών μου. Ολα αυτά που γράφονται για εμένα στο συγκεκριμένο άρθρο είναι προφανές ότι είναι αποκυήματα νοσηρής φαντασίας και δείχνουν ότι ο συντάκτης του διακατέχεται από τρικυμία εν κρανίω. Είναι προφανές ότι η εφημερίδα σας και ο συντάκτης σας πρέπει να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη σε εμένα και στους συνεργάτες μου για όσα μυθεύματα διαδίδουν άλλως θα πρέπει να παραθέσετε απτά αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία τεκμηριώνουν τους δημόσιους εξωφρενικούς ισχυρισμούς σας. Αλλως θα θεωρηθείτε «κιτρινιστές» και υποκινητές της κοινής γνώμης αναλόγως των εντολών που κάθε φορά λαμβάνετε από τα κέντρα εξουσίας που σας ελέγχουν. Πιστεύω όμως ότι θα ζητήσετε δημόσια συγγνώμη και όλα θα λήξουν εδώ και το εν λόγω δημοσίευμα θα αποτελέσει την εξαίρεση και τελικώς θα αποκατασταθεί και το κύρος της εφημερίδας σας.

Ειλικρινώς, επί τόσα χρόνια στη μείζονα αντιπολίτευση δεν απόλαυσα ποτέ τόσης μεγάλης «προσοχής» από την εφημερίδα σας. Επί παραδείγματι όταν μαχόμουν για την ανάδειξη της υποβάθμισης του περιβάλλοντος στη Μαραθόλακκα, όταν ο Δήμος Καλαμάτας ετέθη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καίτοι δεν προβλεπόταν στο σχέδιο Ξενοκράτης (τότε συνεργάστηκαν Δήμος και Περιφέρεια), όταν στο δημοτικό συμβούλιο ζητούσα τον έλεγχο των πληρωμών του σκουπιδοεργολάβου τότε ποτέ η εφημερίδα σας δεν εξεθείασε τη δράση μου, ποτέ δεν ανέδειξε ουσιαστικά τη «δυσοσμία» της Μαραθόλακκας και ποτέ δεν αναφέρθηκε στην αταλάντευτη στάση μου κατά της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων και υπέρ της βιώσιμης διαχείρισης των απορριμμάτων με βάση την ανακύκλωση, τη διαλογή στην πηγή και την κυκλική οικονομία.

Σήμερα όμως έχετε να πείτε για το ήθος μου και την πολιτική μου διαδρομή. Η εφημερίδα σας, αν θέλει να λέγεται εφημερίδα και όχι φυλλάδα θα πρέπει να ανακαλέσει όλες τις κακοήθειες σε βάρος της  ανεξαρτησίας της δράσης και  πολιτικού μου λόγου, διότι ουδέν απ’ όσα εκτιμά και αναλύει, στο άρθρο, ισχύει. Είναι προφανές ότι θέλει να επηρεάσει τη κοινή γνώμη εναντίον μου και να πριμοδοτήσει τους πολιτικούς φίλους της και αντιπάλους μου. Αυτό μπορεί να το κάνει αφήνοντας εμένα έξω από κάθε υπόγεια και παρασκηνιακή δήθεν διεργασία, διότι ο πολιτικός μου λόγος ήταν και είναι κρυστάλλινος και η υποψηφιότητά μου ανακοινώθηκε πολύ νωρίτερα από κάθε άλλη υποψηφιότητα και μάλιστα απομακρυσμένα από κάθε κομματική διεργασία, άλλωστε και τότε δέχθηκα τη μήνιν της εφημερίδας σας επειδή αντιτάχθηκα στις κομματικές διεργασίες και ανακοίνωσα την ανεξάρτητη διεκδίκηση του Δήμου Καλαμάτας. Με την ευκαιρία αυτή επιθυμώ να ευχαριστήσω τους συνδημότες μου για τη στήριξη της πραγματικά ανεξάρτητης δημοτικής μας παράταξης.

Τέλος επαναλαμβάνω ότι αναμένω στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας σας τη δημόσια συγγνώμη εκ μέρους σας και τη δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης στην ίδια ακριβώς θέση και με την ίδια ευανάγνωστη γραμματοσειρά με το εν λόγω δημοσίευμα.

Καλαμάτα 22-01-2018

Μανώλης Μάκαρης