Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 12:52

Μνημόσυνο τεθνεωσών «ελπίδων» 

Γράφτηκε από τον
Μνημόσυνο τεθνεωσών «ελπίδων» 

Συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια, από την ημέρα κατά την οποία πετύχατε, κ. Πρόεδρε, μια πράγματι ιστορική νίκη. Για πρώτη φορά ένα κόμμα όχι απλώς αριστερής ιδεολογίας, αλλά καθαρώς κομμουνιστικής, κατέλαβε την εξουσία με ελεύθερες εκλογές.

Ολες οι έως τότε συνιστώσες είχαν ως βάση την μαρξιστική θεωρία. Με ποικιλία επιμέρους θεωρήσεων. Από τους «μεταρρυθμιστές», έως τους τροτσκιστές. Συνιστώσα «πασοκογενών» δεν υπήρχε ακόμη. Κάποιες «πράσινες» πινελιές ήταν ακόμη σε επίπεδο προσωπικών επιλογών διάσωσης, όπως του Κουρουμπλή. Οι προσχώσεις φερτών υλικών πλήθυναν στα χρόνια εξουσίας με αναδιανομή καρεκλών.

Είχατε λοιπόν την ευκαιρία να καταγραφείτε, όχι μόνον στην ελληνική αλλά στην παγκόσμια ιστορία ως ένας νέος ηγέτης, μιας Αριστεράς που ενώνει. Που συσπειρώνει, κομμουνιστές, σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες, κεντροαριστερούς. Πράγμα το οποίο έπρεπε να διαφανεί και επισήμως με τον τρόπο που θα συγκροτούσατε την κυβέρνησή σας. Αλλά αντ’ αυτού, εσείς είχατε ήδη επιλέξει μια ιδιότυπη, μια προκλητικώς ανίερη συμμαχία. Καλέσατε σε συνάντηση τον Θεοδωράκη από το «Ποτάμι», αφού προηγουμένως είχατε συμφωνήσει την συμμετοχή στην κυβέρνηση των ΑΝΕΛ του ανεκδιήγητου ακροδεξιού Πάνου Καμμένου. Γνωρίζοντας ότι, με αυτό το δεδομένο, η απάντηση του θα είναι αρνητική.

Αυτόν επιλέξατε. Διότι, προφανώς, με αυτόν «ταιριάζανε τα χνώτα σας». Με αυτόν ως εταίρο λειτουργήσατε, επί τέσσερα χρόνια, έτσι ώστε να δίνεται προς κάθε κατεύθυνση η εικόνα ότι «βρήκε ο τέντζερης το καπάκι του». Και τώρα τα χαλάσατε. Διότι πρώτο προσωπικό σας μέλημα είναι να συνεχίσουν οι «κακοί» ξένοι, οι «φονιάδες των λαών», οι αιμοπότες δανειστές μας, οι μερκελιστές, οι τροϊκανοί, όλοι εκείνοι τους οποίους καταγγέλλατε άλλοτε, να σας θεωρούν ως την καλύτερη παραδουλεύτρα τους, που βγάζει όλη την βρόμικη δουλειά. Επιβάλλοντας στον ελληνικό λαό εκείνα που δεν θα τολμούσαν να περάσουν οι «δεξιοί». Και «λύνοντας» κατά τις δικές τους προδιαγραφές το «μακεδονικό».

Κάποιοι πιο ευεπίφοροι σε θεωρίες συνωμοσίας ίσως πουν ότι αυτοί οι «κακοί» σάς είχαν κατασκευάσει και προωθήσει από πριν. Εγώ απλώς λέω ότι στο πρόσωπό σας βρήκαν τον άνθρωπό τους. Διό και έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους ώστε να ανοίξει ο δρόμος για σας το 2014. Σας έστρωσαν μαλακό υπόστρωμα για να μπορείτε ανέτως να επιδίδεστε σε διαρκείς κωλοτούμπες. Και σας προσέφεραν ως στήριγμα τον Καμμένο. Πιστόν και όταν οι αλλοτινοί σας σύντροφοι σας εγκατέλειπαν.

Η «Ελπίδα» ήλθε, αλλά παρήλθε αυθημερόν.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

 

 


NEWSLETTER