Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019 15:03

Η οργή και η αγανάκτηση να μην διοχετεύεται σε λαϊκίστικους ρατσιστικούς δρόμους

Γράφτηκε από την
Η οργή και η αγανάκτηση να μην διοχετεύεται σε λαϊκίστικους ρατσιστικούς δρόμους

Του Δημήτρη Οικονομάκου

Υποψήφιου Δημάρχου Καλαμάτας με τη "Λαϊκή Συσπείρωση"

Η Λαϊκή Συσπείρωση εκφράζει την οδύνη της για το χαμό του μαθητή στο τροχαίο δυστύχημα στη περιοχή της Θουρίας, και τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του, στους συμμαθητές του και τους φίλους του.

Το δυστύχημα έγινε σε ένα σημείο όπου και στο πρόσφατο παρελθόν έχει ξαναγίνει τροχαίο με νεκρό. Ουσιαστικά η παλιά εθνική οδός Καλαμάτας - Τρίπολης είναι σε κακή κατάσταση, ιδιαίτερα μετά τη δημιουργία της νέας εθνικής οδού.

Ουσιαστικά από τα πρώτα χωριά του Δήμου Καλαμάτας μέχρι της είσοδο της πόλης, είναι ένας δρόμος που περνά μέσα από αρκετές κατοικημένες περιοχές και καλύπτει βασικές ανάγκες των δημοτών. Δρόμος ουσιαστικά εγκαταλειμμένος. Είναι πρόσφατες οι μνήμες από τον άδικο χαμό της σπουδάστριας του ΟΑΕΔ. Οπως επίσης το γεγονός ότι με μια νεροποντή μετατρέπονται σε λίμνες. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα έγιναν με την τελευταία βροχή, στις 20 Γενάρη του 2019. Δρόμος με σοβαρά προβλήματα όπως φωτισμός, ανύπαρκτα πεζοδρόμια κτλ

Ευθύνες για τη συγκεκριμένη κατάσταση έχουν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά και η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη μηδαμινή σχεδόν χρηματοδότηση τέτοιου είδους υποδομών, παρά το γεγονός της βαριάς φορολογίας των λαϊκών στρωμάτων. Συνυπεύθυνος είναι και ο Δήμος Καλαμάτας που στηρίζει αυτή την πολιτική και συντηρεί με τη στάση του αυτή την κατάσταση.

Οσον αφορά το υπαρκτό ζήτημα της οδηγικής συμπεριφοράς των Ρομά και των πολλών παραβιάσεων του ΚΟΚ στη συγκεκριμένη περιοχή (κόντρες, υπερβολική ταχύτητα κ.ά.) αλλά και της εγκληματικότητας που μαστίζει τα πεδινά χωριά του δήμου μας, υπεύθυνη είναι η αστυνομία.

Η Τροχαία πρέπει να δώσει λύση χρησιμοποιώντας αυτά που ορίζει ο ίδιος ο Κώδικας Κυκλοφορίας. Ομως με ευθύνη διαχρονικά των κυβερνήσεων, σήμερα ΣΥΡΙΖΑ - προηγούμενα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κτλ, η αστυνομία έχει προσανατολισμό στην καταστολή του λαϊκού κινήματος και όχι στην προστασία της λαϊκής περιουσίας, της ζωής, την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος.

Γι' αυτό από τη μία υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό στους τομείς που αφορούν την προστασία του λαού και από την άλλη στελεχώνουν τομείς που αφορούν την καταστολή του αγωνιζόμενου λαού (ΜΑΤ, Ασφάλεια κτλ) και τη φύλαξη υποδομών ιδιωτικών συμφερόντων που δεν είναι αποστολή της αστυνομίας.

Ολα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις με διάφορους τρόπους έστελναν τους Ρομά στο περιθώριο. Από τη μία χρησιμοποιείται ένα τμήμα των Ρομά για δεξαμενή ψήφων με το ανάλογο χρηματικό αντίτιμο από κόμματα, δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους. Ενώ από την άλλη ένα τμήμα των Ρομά είναι επίσης μέρος πολυπλόκαμων εγκληματικών συμμοριών σε ζητήματα που αφορούν τις κλοπές χρυσού, χαλκού και ναρκωτικών.

Η εγκληματικότητα και παραβατικότητα δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Συνδέεται με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, έχει -αν όχι τη στήριξη- την ανοχή από κρατικούς μηχανισμούς, καθώς και διάφορες φασιστικές ομάδες που έχουν ανοιχτή διασύνδεση με αυτά τα κυκλώματα.

Το οργανωμένο έγκλημα με λεία υπέρογκα κέρδη είναι πάνω από θρησκεία, χρώμα δέρματος, καταγωγής των διαπλεκόμενων στις εγκληματικές ενέργειες.

Στην ταξική κοινωνία που ζούμε, υπάρχουν κοινωνικές αδικίες και κοινωνικοί αποκλεισμοί με βάση το θρήσκευμα, τη φυλή κ.ά., με αποτέλεσμα και οι Ρομά να δέχονται και αυτοί τον κοινωνικό αποκλεισμό από ένα σύστημα που δεν ποδοπατά μόνον αυτούς, αλλά συνολικά τα κοινωνικά δικαιώματα του λαού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν πραγματοποιούνται προγράμματα ειδικά για τους Ρομά που να αφορούν την πλήρη και σταθερή εργασία με ασφαλιστικά διακαιώματα, απλοποίηση των διαδικασιών ώστε να νομιμοποιηθούν όσοι ασκούν εμπορικές δραστηριότητες, να δημιουργηθούν παιδικοί σταθμοί και τμήματα βοηθητικής διδασκαλίας για τα παιδιά των Ρομά, ώστε να αντιμετωπιστεί οριστικά και να ξεριζωθεί ο αναλφαβητισμός. Επίσης, ένταξη στο σχέδιο πόλης των περιοχών όπου κατοικούν και δημιουργία οδικού δικτύου και υποδομών σε αυτές τις περιοχές, με παροχή ηλεκτροδότησης και νερού, δημιουργία ιατρείων, σχολείων κ.ά. Επίσης δεν τηρούνται ούτε τα ζητήματα που αφορούν τη φοίτηση στο σχολείο των νέων παιδιών αφού σπάνια τελειώνουν το Δημοτικό.

Αυτά είναι η "υποδομή" για να στρατολογούνται διάφοροι Ρομά στο οργανωμένο έγκλημα.

Αυτά χρειάζεται να διεκδικήσει ο λαός της περιοχής και οι Ρομά, έτσι ώστε η οργή και η αγανάκτηση να μην διοχετεύεται σε λαϊκίστικους ρατσιστικούς δρόμους που βρίσκουν πάτημα για να χύνουν το δηλητήριο τους η ναζιστική Χρυσή Αυγή και οι «αποχωρήσαντες» από αυτή.


NEWSLETTER