Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2019 11:51

Το καρναβάλι στη Βουλή μας

Γράφτηκε από τον
Το καρναβάλι στη Βουλή μας

Δεν καταλαβαίνω γιατί ορισμένοι επιμένουν να εκπλήσσονται, με όσα συμβαίνουν στον δημόσιο βίο μας, ιδίως δε στον χώρο του Κοινοβουλίου. Καλά, δεν το πήρατε είδηση ότι το Σάββατο 19 Ιανουαρίου έγινε, στην Πάτρα, η επίσημη τελετή ενάρξεως της καρναβαλικής περιόδου;

Γιατί σας ξενίζει η τόσον εκκωφαντική παρέλαση μασκαράδων από το βήμα και τα έδρανα της Βουλής, από τις οθόνες των τηλεοπτικών σταθμών και από τα μικρόφωνα των ραδιοφώνων;

Μία από τις γραφικότερες φιγούρες του πολιτικού μας καρναβαλιού, ο πρώην ΠΑΣΟΚ, πρώην ΝΔ και ουσιαστικώς πρώην ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ανέβαλε αρχικώς για τέσσερις ημέρες την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, προκειμένου να δοθεί χρόνος στον Αλέξη και στον Πάνο, μήπως βρουν λύση ώστε ο Πάνος να παραμείνει «αρχηγός» που αναγνωρίζεται από την Βουλή. Υστερα έδωσε μια εικοσιτετράωρη παράταση. Στην λήξη της, έσπευσε να ενημερώσει τον αγωνιούντα ελληνικό λαό ότι... χάλασε το αυτοκίνητό του και δεν μπόρεσε να ανεβεί στη Βουλή.

Επειδή αυτή η δικαιολογία ξεπερνούσε και τα έσχατα τα όρια της γελοιότητας, αναγκάσθηκε να επέμβει ο πρόεδρος της Βουλής, τρίτος στην ιεραρχία του πολιτεύματος, μετά τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό. Οχι βεβαίως για να επισκευάσει το βουλευτικό αυτοκίνητο του Παπαχριστόπουλου, αλλά για να του πει «ρε Θανάση, γινόμαστε ρεζίλι, πάρε ένα ταξί και έλα στο γραφείο μου». Και πήγε. Ετσι προέκυψε μια νέα αναβολή με το επιχείρημα «να ψηφισθεί πρώτα και η επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ».

Είχαν προηγηθεί οι απειλές του Καμμένου ότι «θα ανοίξει το στόμα του» αν του αφαιρέσουν την ιδιότητα του πολιτικού αρχηγού. Απειλές που έπιασαν αμέσως τόπο. Με τον πρωθυπουργό να σπεύδει, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζαννακόπουλου, να διαβεβαιώσει τον απειλούντα ότι και εκείνος προβληματίζεται. Και όλοι μαζί φόρτωσαν στον Βούτση την ευθύνη να βρει μια λύση.

Κατά τα λοιπά, εις πάσαν ευκαιρίαν, τόσον ο Αλέξης όσο και ο Πάνος, μας διαβεβαιώνουν, έκαστος από την πλευρά του, ότι «ούτε εκβιάζουν ούτε εκβιάζονται».

Δεν απομένει πάρα να στολίσουν με χάρτινες πολύχρωμες κορδέλες την πρόσοψη του Κοινοβουλίου και να στρώσουν με «κομφετί» το προαύλιο, ένθα παρελαύνουν οι διάφοροι μασκαράδες. Αλλος με στολή μακεδονομάχου, άλλος με στολή παραλλαγής, άλλος με στολή μαφιόζου εκβιαστή.

Και του χρόνου.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

 


NEWSLETTER