Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 15:16

Πόσο ακόμη θα σέρνεται αυτή η σήψη;

Γράφτηκε από τον
Πόσο ακόμη θα σέρνεται αυτή η σήψη;

Αυτά που παρακολουθούμε δεν έχουν προηγούμενο. Εσείς εκεί στο Μαξίμου φαίνεται να το διασκεδάζετε, θεωρώντας προφανώς ότι από όλο αυτό το παιχνίδι με τις εξελισσόμενες πια από ώρα σε ώρα κωλοτούμπες από τη μια του Καμμένου και από την άλλη του Παπαχριστόπουλου, γελοιοποιούνται μόνο αυτά τα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα. Οτι με αυτόν τον τρόπο «καθαρίζετε» με τον Καμμένο και επιτυγχάνετε κάποια απόπλυση από τον μεγάλο λεκέ του τετράχρονου συνεταιρισμού μαζί του.

Καρφί δεν σας καίγεται για το γεγονός ότι στα μάτια των πολιτών δεν γελοιοποιούνται μόνο ο Καμμένος, ο Παπαχριστόπουλος, ο Ζουράρις, ο Δανέλλης, η Κουντουρά, ο Κόκκαλης, ο Κουίκ, η Παπακώστα, η Μεγαλοοικονόμου. Οτι πέρα από όλην αυτήν την κομπανία των πολιτικών αθυρμάτων, των Χατζατζάρηδων, που μπορούν να πουλήσουν ακόμη και την ψυχή τους στον διάβολο προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι ο πισινός τους θα κάθεται για μια ακόμη θητεία σε βουλευτικό έδρανο, γελοιοποιείται, εξευτελίζεται η πολιτική ζωή του τόπου, απαξιώνονται πλήρως οι θεσμοί.

Αν είναι μια φορά γελοίοι και διεφθαρμένοι αυτοί που εμπορεύονται τη βουλευτική τους ιδιότητα, πολύ περισσότερο εκτεθειμένοι είστε εσείς ως ηθικοί αυτουργοί. Που κινείτε όλη αυτή τη διαδικασία, διαμορφώνοντας μια πνιγηρή ατμόσφαιρα εθνικής σήψεως, προκειμένου να εξασφαλίσετε με ανορθόδοξες μεθόδους μια ολιγόμηνη παράταση της εξουσίας σας. Με την ελπίδα ότι με διορισμούς και δήθεν «παροχές» θα μπορέσετε να αναστρέψετε το κλίμα φθοράς που σας περιβάλλει και να περιορίσετε την έκταση της ήττας που σας περιμένει.

Σε αυτήν τη βρόμικη συναλλαγή οι ενεχόμενες πλευρές είναι δύο. Αλλά τη μέγιστη ευθύνη την φέρετε εσείς. Οι εκμαυλιστές είναι, εσαεί, περισσότερο ένοχοι από τους εκμαυλιζόμενους.

Ο τόπος δεν αντέχει άλλο αυτή την κατάσταση σήψεως. Δεν μπορείτε να τον καταδικάσετε να σέρνεται μέσα στη λάσπη, μέσα στα θολά νερά, στα οποία επιπλέουν πάντοτε οι φελλοί και οι ακαθαρσίες. Να παρατείνετε την παραμονή σας μέσα σε τέτοια νοσηρότητα ως τον Σεπτέμβριο. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προκηρύξετε και τις εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές, για τις 26 Μαΐου.

Καμία ψευδαίσθηση δεν έχω ότι οι επόμενοι θα κάνουν… θαύματα. Αλλά τουλάχιστον, όταν ο ελληνικός λαός στείλει «κάθε κατεργάρη στον πάγκο του», να τελειώνουμε με τα καραγκιοζιλίκια. Να ζούμε μια κανονική ζωή δημοκρατικής ευρωπαϊκής κοινωνίας.

  

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

 

 


NEWSLETTER