Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 13:53

Ο… Καραβάγγος στήνει ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές

Γράφτηκε από τον

Ο Καραβάγγος ήταν ένας μικρός ρόλος κομπάρσου στην εκπληκτική ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα».

Ηταν εκείνος που γκρέμιζε την παλιά πλακιώτικη φωλιά του «Αντωνάκη» και της «Ελενίτσας». Εχει μείνει όμως στα αυτιά μας η φράση «ειδοποία ρε Καραβάγγο». Αλλά ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι ο Καραβάγγος θα ήταν ο μέγας χορηγός στην… ανανέωση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, ότι θα το τροφοδοτούσε με τόσα υλικά κατεδαφίσεως από την αλλοτινή πράσινη πολυκατοικία, της οποίας ο κατά Κατσιφάρα θυρωρός δεν θα γνώριζε πολλούς από εκείνους που έγιναν «αστέρες» του πολιτικού μας στερεώματος, αν δεν τους άγγιζε με το μαγικό ραβδί του ο Ανδρέας Παπανδρέου κάνοντάς τους υπουργούς.

Τελευταία χορηγία του Καραβάγγου φαίνεται να είναι ο Στέφανος Τζουμάκας. Για την περίπτωση του οποίου ο Νίκος Παπανδρέου, που κατά την ταπεινή μου εκτίμηση θα είναι ο επόμενος ισχυρός πολιτικός ηγέτης στον συγκεκριμένο χώρο, έσπευσε να σχολιάσει ειρωνικώς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Ωραία μεταγραφή ο… Τζουμάκας». Ας δούμε περί τίνος ακριβώς πρόκειται, για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε το μέγεθος του άγχους και της αγωνίας του Αλέξη Τσίπρα, καθώς διαβλέπει την επερχόμενη ήττα του και προσπαθεί να πιαστεί από… υλικά κατεδαφίσεων.

Το 2011 διεκδίκησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Και αφού απέτυχε πανηγυρικώς, καθώς τον ψήφισαν τρεις και ο κούκος, πήρε το τόπι του και έφυγε να πάει να παίξει αλλού. Ιδρυσε το Σοσιαλιστικό Κόμμα με το οποίο κατέβηκε στις ευρωεκλογές του 2014. Τι κατάφερε; Να καταταγεί το κόμμα του... εικοστό έκτο, πίσω από διάφορα ψηφοδέλτια περιθωριακών και γραφικών τύπων, συγκεντρώνοντας 11.062 ψήφους που αντιστοιχούν στο 0,19% των εγκύρων ψηφοδελτίων. Ούτε στην πατρίδα του, την Ηπειρο (κατάγεται από χωριό της Αρτας) κατάφερε να ξεφύγει από το "μηδέν". Ελαβε 817 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 0,41%,

Αλλά μια και αναφέρθηκα στον Νίκο Παπανδρέου, θα σταθώ και σε μια ακόμη φράση του από εκείνη τη συνέντευξη. Οπου είπε ότι θα αγωνισθεί για να γίνει και πάλι ο «πράσινος ήλιος» το εμβληματικό σύμβολο του ΠΑΣΟΚ.

Για όποιον δεν το κατάλαβε, ο επόμενος Παπανδρέου έχει βάλει ως στόχο την «επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ», θέτοντας τέλος στα πειράματα που πήραν κατά καιρούς τα ονόματα ΕΛΙΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΙΝΑΛ και άλλα παρόμοια. Και πάω στοίχημα ότι τελικώς θα το πετύχει.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr