Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 12:03

Θρασίμια στο κοτέτσι της ασυλίας

Γράφτηκε από τον
Θρασίμια στο κοτέτσι της ασυλίας

 

Τσάμπα μάγκες. Που όσο είναι βέβαιοι ότι δεν θα έχουν συνέπειες, παριστάνουν τον καμπόσο.

Κορδώνονται και κακαρίζουν σαν πετεινοί λειράτοι. Καμαρώστε με, τον νταή, τον καβγατζή, πως «κολλάω» στους άλλους. Και μόλις βρεθούν μπάστα στο ενδεχόμενο να λογοδοτήσουν, να κάτσουν στο σκαμνί του κατηγορουμένου, τρέχουν να κρυφτούν πίσω από τη βουλευτική ασυλία τους. Καταφεύγουν στο κοτέτσι ζητώντας από τα άλλα ορνίθια πιστοποίηση της ασυλίας τους.

Είναι δυο από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτής της Βουλής. Ο ένας είναι ο τάχα παλικαράς των Σφακιών Παύλος Πολάκης. Που ανοίγει το στόμα του, ή πληκτρολογεί στο Τουίτερ με τη χέρα του, κι όποιον πάρει ο χάρος. Με εκφράσεις, χαρακτηρισμούς και επίθετα έμπλεα κάθε είδους χυδαιότητας και τραμπουκισμού. Και με εύκολες κατηγορίες που σπιλώνουν και στιγματίζουν.

Ο άλλος είναι πιο παλιό «φρούτο». Παλιά καραβάνα στις «αποκαλύψεις» και τις κατηγορίες, για τις οποίες αναγκάζεται να ζητά συγγνώμη όταν φτάνει ενώπιων της δικαιοσύνης. Ο Πάνος Καμμένος.

Ετρεξαν και οι δυο να ζητήσουν την προστασία της συντεχνίας των «αριστερών» συναδέλφων τους, ώστε να παραμείνουν στο απυρόβλητο και να αποφύγουν τις δίκες στις οποίες είναι κατηγορούμενοι, έπειτα από μηνύσεις ανθρώπων εναντίον των οποίων είχαν εκτοξεύσει οχετούς από λάσπη.

Την ίδια ώρα που ο Σαλμάς και ο Λοβέρδος ζητούσαν απo μόνοι τους να αρθεί η ασυλία τους, για να αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή στο σκάνδαλο Novartis, κατηγορίες στις οποίες πρωτοστατεί ο Πολάκης, αυτός ο... μέγας μάγκας και νταής τι έκανε; Κατέφυγε ως κοτούλα στο προστατευτικό τσόφλι της βουλευτικής ασυλίας, για να αποφύγει τη δίκη στην οποία τον σέρνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, για συκοφαντική δυσφήμηση.

Για το ότι δηλαδή εκτόξευσε εναντίον του την κατηγορία ότι διαθέτει οφ-σορ εταιρεία, πράγμα που αποδεδείχθηκε ψευδές. Το ίδιο έκανε και ο Καμμένος μετά από μήνυση του δημοσιογράφου Γιάννη Κουρτάκη.

Η ντροπή του Κοινοβουλίου δεν είναι μόνον η συμπεριφορά των Πολάκη και Καμμένου. Που από πετεινοί έτοιμοι για κοκορομαχίες αποδεικνύονται κοτούλες. Γι’ αυτούς ισχύει το «από στόματος κοράκου... κρα». Η ντροπή είναι για όλους αυτούς, τους περιβεβλημένους με «ηθικό πλεονέκτημα«, που ψήφισαν υπέρ του αιτήματος Πολάκη και Καμμένου. Και ύστερα πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες να καταγγείλουν το νόμο περί ευθύνης υπουργών, τον οποίο επικαλέσθηκαν για την χορήγηση της ασυλίας!

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER