Σάββατο, 27 Απριλίου 2019 13:00

Η Ελλάδα σε κρίσιμη καμπή

Γράφτηκε από την
Η Ελλάδα σε κρίσιμη καμπή

Του Χρίστου Παναγόπουλου

π. Πρέσβη της Ελλάδας

σε Κύπρο - Σερβία - ΗΠΑ


Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία από τις πιο σημαντικές καμπές των τελευταίων δεκαετιών. Από τις αποφάσεις των ιδίων των πολιτών της στις επερχόμενες αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, εξαρτάται όχι μόνο το άμεσο μέλλον, αλλά και η πορεία της επόμενης γενιάς.

Το δίλημμα που διατρέχει διαχρονικά τα σχεδόν 200 χρόνια του ελεύθερου βίου μας και σφράγισε με δραματικό τρόπο την πορεία του έθνους, μέσα από εθνικούς διχασμούς, εμφύλιους πολέμους και αυτοκαταστροφικές συγκρούσεις, στις μέρες  μας εμφανίζεται μέσα από την πολωτική αντιπαράθεση στην οποία μας οδήγησε το αλλοπρόσαλλο συνονθύλευμα των λαϊκιστών που μας κυβερνούν. Το διαχρονικό όραμα του εκσυγχρονισμού της κοινωνίας, της οικονομίας, του κράτους, ώστε να καταστεί η Πατρίδα μας μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, με τη δική μας μοναδική πολιτιστική ταυτότητα, απαλλαγμένη από τις παθογένειες του παρελθόντος, χωρίς αγκυλώσεις, ελλείμματα και χρέη, είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε.

Το δίλημμα που τίθεται πλέον από τους τυχοδιώκτες πρώην κομμουνιστές και νυν αθεράπευτα λαϊκιστές της κυβέρνησης, είναι το βαθύ άλμα στο παρελθόν του κρατισμού, της σπατάλης και της ανάπτυξης με δανεικά, των υποσχέσεων των πάντων στους πάντες. Ολα αυτά όμως οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε κλειστούς ορίζοντες και σε τραγικά αδιέξοδα, που δυστυχώς τα έχουμε όλοι βιώσει.

Από την άλλη μεριά είναι η ευθύνη, η ανάπτυξη, η απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων και το χτίσιμο, χωρίς ανέξοδες απατηλές υποσχέσεις, μιας νέας Ελλάδας, σύγχρονης, ανταγωνιστικής, που θα γίνει ο ισχυρός ηγετικός παράγοντας, η ατμομηχανή για τα Βαλκάνια, τη Μ. Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή μας.

Αν η απάντηση στο δίλημμα αυτό μας βρίσκει σύμφωνους, είναι ανάγκη να υιοθετηθεί ένας μακρύς κατάλογος απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, που θα εξουδετερώνουν τις καταθλιπτικές προοπτικές των δημογραφικών και συγχρόνως θα προσελκύουν μαζικές επενδύσεις, με στόχο ένα άλμα στην παραγωγικότητα -όπου μετρήσιμα υστερούμε- και άνοδο του εθνικού μας προϊόντος με βιώσιμο χαρακτήρα.

Οι 3 κύριοι πόλοι της γιγάντιας προσπάθειας για την πραγματική απελευθέρωση της οικονομικής δυναμικής της οικονομίας είναι: ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίησή του σε ποιοτικά αναγνωρίσιμα προϊόντα, ο τουρισμός και οι υπηρεσίες.

Στη διάρκεια της πολύχρονης εμπειρίας μου ως εκπροσώπου της χωράς μας στο εξωτερικό, έχω βιώσει από πρώτο χέρι επιτυχημένες προσπάθειες άλλων κρατών με φτωχότερες αντικειμενικά προδιαγραφές από τις δικές μας, τα οποία μας προσπερνούν. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να πετύχουμε, αρκεί να βάλουμε στόχους και να δουλέψουμε με επιμονή και συλλογικότητα, μακριά από ξεπερασμένες κρατικοδίαιτες συνταγές αποτυχίας του παρελθόντος, που οι σημερινοί κρατούντες αγωνίζονται με πείσμα να τις επαναφέρουν προς άγραν ψήφων.

Ας τους δώσουμε την απάντηση που τους αξίζει!
Καλή Ανάσταση σε όλες και σε όλους ατομικά και για την Πατρίδα μας συλλογικά.


NEWSLETTER