Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 15:52

Για χάρη του  «βασιλικού» αφέθηκαν και οι… γλάστρες

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Για χάρη του  «βασιλικού» αφέθηκαν και οι… γλάστρες

Τυχεροί ήταν οι έξι από τους επτά συλληφθέντες το Σάββατο, στην πλατεία Κουμουνδούρου, μετά την επίθεση ομάδας «αναρχικών» ή «αντιεξουσιαστών» εναντίον της αστυνομικής δύναμης που φρουρεί τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Διότι ο έβδομος έτυχε να είναι γόνος του τρίτου τη τάξει στην πολιτειακή μας ιεραρχία: του πρόεδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. Οπότε, για χάρη του «βασιλικού», αφέθηκαν ελεύθεροι και οι υπόλοιποι, με τον ισχυρισμό ότι δεν πρόεκυψε τίποτε σε βάρος τους. Απλώς περνούσαν «τα παιδιά» από το σημείο.

Για τον ίδιο τον υιό Βούτση το γραφείο Τύπου του πρόεδρου της Βουλής μας ενημέρωσε ότι «διασκέδαζε σε χώρο και χρόνο που δεν είχε καμία σχέση με τα επεισόδια και γι' αυτό αφέθηκε ελεύθερος». Οπως, εννοείται, δεν είχε «καμία σχέση» και με την εισβολή στην Βουλή, την Πρωταπριλιά του 2015, κατά την οποία κάποιοι συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της φρουράς, μεταφερθήκαν στην ΓΑΔΑ, αλλά ο κ. Βούτσης διέταξε να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι. Οπερ και εγένετο. Διότι, προφανώς, εκτιμήθηκε ότι «τα παιδιά» θέλησαν απλώς να κάνουν μια πρωταπριλιάτικη φάρσα.

Εγραψα, τότε, ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες και με υψηλή εντολή αφεθέντες ήταν και ο υιός Βούτσης. Τότε όλα έγιναν σιωπηλά. Τώρα τουλάχιστον μάθαμε ότι «προσήχθη».

Το «παιδί» είναι συνεπές προς την ιστορία του. Εχει διαπρέψει ως επίδοξος ληστής καταστήματος της «Εθνικής». Οπου τα έκανε μούσκεμα με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να καταδικασθεί. Μετά την καταδίκη του, τα ίδια άτομα τα οποία τώρα αγωνίζονται για τα… δικαιώματα του πολυδολοφόνου Κουφοντίνα οργάνωναν πορείες και έγραφαν συνθήματα στους τοίχους, με παρόμοιο αίτημα για εκείνον: «Λευτεριά στον επαναστάτη ληστή τραπεζών Γιώργο Βούτση-Βογιατζή».

Αργότερα τον είδαμε, έξω από τις φύλακες Κορυδαλλού, να είναι μεταξύ μιας δράκας ατόμων που αποθέωναν τον Κουφοντίνα, κατά την έξοδό του, όταν του χορηγήθηκε η πρώτη σαρανταοκτάωρη άδεια. Να τον εναγκαλίζεται με το ίδιο πάθος που επέδειξε και ο γιος Κουφοντίνας. Λέτε σήμερα, την ώρα που οι «σύντροφοι» και συναγωνιστές του πορεύονται και τα σπάνε για το ίνδαλμά του, τον Κουφοντίνα, εκείνος να «διασκέδαζε σε χώρο και χρόνο που δεν είχε καμία σχέση με τα επεισόδια»;

Πόσο πιο τίμια θα ήταν μια δήλωση του πρόεδρου της Βουλής των Ελλήνων, ότι δεν συμμερίζεται τις απόψεις και τις πρακτικές του κανακάρη του…

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER