Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 11:18

Η αθλιότητα της κρατικής προπαγάνδας

Γράφτηκε από τον
Η αθλιότητα της κρατικής προπαγάνδας

Τι έγινε στο Μέγαρο Μουσικής; Μια καθαρώς κομματική εκδήλωση. Ο Αλέξης Τσίπρας και τα «πουλέν» του δεν μίλησαν ως πρωθυπουργός και ως υπουργοί, αλλά ως κομματάρχης ο ένας και ως κομματόσκυλα οι υπόλοιποι.

Δικαίωμά τους. Αλλά δεν είναι δικαίωμα της δημόσιας τηλεόρασης, για την οποία πληρώνουμε όλοι οι Ελληνες πολίτες, είτε την βλέπουμε είτε όχι, με τους συντριπτικώς περισσότερους να την αποφεύγουν σταθερώς, να καταργεί ακόμη και το δελτίο ειδήσεων, προκειμένου να μας ταΐσει με το ζόρι επί ένα ολόκληρο δίωρο όλο το προεκλογικό πιάτο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέτοια κατάχρηση εξουσίας, τέτοια περιφρόνηση και των πλέον στοιχειωδών κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας, τέτοια γελοιοποίηση Συντάγματος και νόμων, τέτοιος ευτελισμός πολιτικού πολιτισμού, μόνο σε ανώμαλα καθεστώτα παρατηρούνται, όχι σε ευρωπαϊκές δημοκρατικές κοινωνίες. Αλλά εδώ οι άνθρωποι που απέρχονται της εξουσίας νομίζουν ότι έχουν τη δύναμη και το δικαίωνα να κηρύξουν τη χώρα μας ως… εξωτερική Βενεζουέλα, ως μεσογειακό Μαδουριστάν.

Και αφού αδαπάνως για τον ΣΥΡΙΖΑ του παραχώρησαν δύο ολόκληρες ώρες κομματικής προπαγάνδας, ακολούθησε και το «κερασάκι». Η νυκτερινή εκπομπή της εμετικής στην αθλιότητά της, κομματικής παραδουλεύτρας που ακούει στο όνομα Κατερίνα Ακριβοπούλου. Ενθα προβλήθηκε και ένα βιντεάκι περίπου πέντε λεπτών, με σκοπό να πείσει τους Ελληνες ψηφοφόρους ότι έσφαλαν κατά την ετυμηγορία τους στις ευρωεκλογές. Και να τους υπενθυμίσει ότι όλα τα δεινά, η πείνα, οι άνθρωποι που τρώνε από τα σκουπίδια, οι αυτοκτονίες, οι ξυλοδαρμοί διαδηλωτών από την Αστυνομία, συνέβαιναν αποκλειστικώς στα χρόνια που κυβερνούσε «το παλιό και το σάπιο», παρομοιάζοντας μάλιστα τον ελληνικό λαό με γάιδαρο.

Ευτυχώς, ο γάιδαρος τσίνησε, τους έδωσε ήδη την πρώτη κλοτσιά. Και θα τους δώσει ακόμη μεγαλύτερη στις 7 Ιουλίου, γιατί με τους εμετικώς δουλικούς εξυπνάκηδες, σαν αυτούς που έχουν βολέψει στην ΕΡΤ, από την Ακριβοπούλου και τον Καψώχα ως τον Κοτρώτσο και τους άλλους, το μόνο που καταφέρνουν είναι ακριβώς να ερεθίζουν τον γάιδαρο, σαν παρασιτικά έντομα που τον τσιμπάνε. Και τότε κλοτσάει πιο άγρια.

Γι’ αυτό περιφρονώντας το εθιμικό δίκαιο των εκλογών, τοποθέτησαν ως κυβερνητικό εκπρόσωπο το κομματόσκυλο Λευτέρη Κρέτσο. Διότι οποιοσδήποτε άλλος, ως ανεξάρτητη προσωπικότητα, θα είχε ήδη κινήσει διαδικασίες εξαφάνισης των γκεμπελίσκων, που δεν ορρωδούν προ ουδενός και δεν τηρούν ούτε καν τα προσχήματα, από τη δημόσια τηλεόραση, για όλη την προεκλογική περίοδο.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

 

 


NEWSLETTER