Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019 10:39

Εως πότε θα πληρώνουμε «αυταπάτες»;

Γράφτηκε από τον
Εως πότε θα πληρώνουμε «αυταπάτες»;

 

Αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα. Ενα πλέγμα νομικών κατασκευών και πολιτικών ιδεοληψιών που ευνοεί τους πονηρούς σε βάρος των κορόιδων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που αποκάλυψε ο νέος υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης. Η περίπτωση δηλαδή του ιδιοκτήτη βίλας 1400 τμ στα Βόρεια Προάστια της πρωτεύουσας, που είχε υπαχθεί και σε... κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, αλλά παρά ταύτα δεν πλήρωνε τους λογαριασμούς του και έφθασε να χρωστά 23.000 ευρώ. Πληρώνει κάθε εργαζόμενος και κάθε συνταξιούχος ένα σοβαρό ποσοστό από τις αποδοχές του, ως ειδική εισφορά, στον λογαριασμό του ηλεκτρικού, για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (ΥΚΩ). Και για όσα από αυτά πηγαίνουν πράγματι για την στήριξη ανέργων ή κατοίκων μικρών ακριτικών νησιών, λέμε «χαλάλι». Αλλά όχι να πληρώνουμε για τέτοιους επιτήδειους, για τους οποίους κανείς δεν μπορεί να μας δώσει μια πειστική απάντηση, πώς και γιατί, δεν τους έκοψαν το ρεύμα με τον δεύτερο απλήρωτο λογαριασμό…

Μπορεί η περίπτωση αυτή να είναι εντυπωσιακή ως προς τα επικοινωνιακά της χαρακτηριστικά. Και καλώς την ανέδειξε ο κ. Χατζηδάκης. Αλλά δεν είναι το άπαν στην αναζήτηση των αιτιών που οδήγησαν την ΔΕΗ στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, στην πλήρη απαξίωση. Οποιος θέλει να έχει μια αληθώς αντικειμενική και σφαιρική ενημέρωση για τις αιτίες του κακού αλλά και για το δέον γενέσθαι περί την ΔΕΗ, αξίζει να διαθέσει λίγο χρόνο να διαβάσει μια εμπεριστατωμένη, τεκμηριωμένη με στοιχεία, ανάλυση του Γιώργου Στρατόπουλου, στην ιστοσελίδα «Protagon».

Είναι η καλύτερη απάντηση στους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που άρχισαν και πάλι να πιπιλάνε την καραμέλα για… ξεπούλημα των ασημικών της ΔΕΗ. Αλλοι το κάνουν επειδή παραμένουν πιστοί στις αυταπάτες τους. Οσοι όμως άσκησαν εξουσία γνωρίζουν πολύ καλά την αλήθεια. Δεν έχουν αυταπάτες. Απλώς μας εξαπατούν. Με συνθηματολογία που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

Τα ίδια έλεγαν και για την πώληση του ΟΤΕ. Αλλά τώρα οι πολίτες απολαμβάνουν και καλύτερες και φθηνότερες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, από τότε που ο ΟΤΕ, ως «στρατηγικής σημασίας εθνικό δίκτυο», είχε το προνόμιο της μονοπωλιακής εκμετάλλευσης των τηλεπικοινωνιών. Να τελειώνουμε λοιπόν και με τις «αυταπάτες» και με τις πολιτικές απάτες. Για ποιο ξεπούλημα μιλάνε; Των δυο λιγντικών μονάδων, που όταν επιχείρησαν οι Συριζαίοι να τις πωλήσουν, όσο-όσο, δεν βρέθηκε ούτε ένας ενδιαφερόμενος;

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER