Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2019 14:18

Είχε Τσίπρα, δεν χρειάζεται  και... τσίπα

Γράφτηκε από τον
Είχε Τσίπρα, δεν χρειάζεται  και... τσίπα

Αντίσταση κήρυξε η κ. Βασιλική Θάνου. Αρνείται να παραιτηθεί από το αξίωμα της πρόεδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Ανταγωνισμού, στην οποία τη... βόλεψε ο Αλέξης Τσίπρας λίγους μήνες πριν χάσει την εξουσία, ανταμείβοντάς την για τις πολλές υπηρεσίες που του προσέφερε.

Παραμένει γαντζωμένη στην καρέκλα της, παρά τις αποφάσεις της πλειοψηφίας στη Βουλή. Κολλημένη με την καρέκλα. Ισως να χρησιμοποιεί και την ίδια ψαρόκολλα με την οποία στέκεται όρθιο το «ξανθό» πλάγιο λάχανο της κεφαλής της. Το τόσο αρμονικώς δεμένο με την έπαρσή της.

Κανονικώς η κ. Θάνου, αν είχε στοιχειώδη φιλοτιμία και ευθιξία, θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί λίγο μετά τον διορισμό της. Οταν δηλαδή δημοσιεύθηκε η έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για την παγκόσμια διαφθορά. Με ειδικές αναφορές στην ελληνική πραγματικότητα. Μία από τις οποίες επικεντρωνόταν, με αυστηρή γλώσσα, και στον διορισμό της ίδιας. Για τον οποίο αναφερόταν, στην έκθεση αυτού του διεθνούς οργανισμού κατά της διαφθοράς, επί λέξει:

«Ο πρόσφατος διορισμός της επικεφαλής στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία εποπτεύει την εφαρμογή της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, εγείρει ανησυχίες για σύγκρουση συμφερόντων, δεδομένου ότι υπήρξε διορισμένη, στενή σύμβουλος του πρωθυπουργού. Ο διορισμός τελικά αμφισβητεί την ίδια την ανεξαρτησία του θεσμικού οργάνου».

Σιγά μην την έπιανε το φιλότιμο. Αφού είχε πίσω της, ως μέγα στήριγμα, τον Τσίπρα, τι να την κάνει την «τσίπα», ιδιότητα που, υπό κανονικές συνθήκες, πρέπει να είναι μια από τις βασικές αρετές των προσώπων που ασκούν δημόσια εξουσία και μάλιστα με την ιδιότητα μιας ανεξάρτητης αρχής; Δηλαδή μια θέση που εκ προοιμίου αποκλείει τη «διαπλοκή» με την εξουσία, την οποία η κ. Θάνου υπηρέτησε και μάλιστα με το πάθος... εθελοντικής προσφοράς των υπηρεσιών της, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αλλά με την στάση της δεν γελοιοποιείται μόνον η ίδια, η οποία δεν αρκέσθηκε στις δάφνες της δικαστικής σταδιοδρομίας και της, έστω υπηρεσιακής, πρωθυπουργίας, αλλά ζήτησε έναν ακόμη διορισμό, γελοιοποιώντας την έννοια της «ανεξαρτησίας» που είναι η πρώτη αρετή για όσους καλούνται να υπηρετήσουν μια τέτοια αρχή. Γελοιοποιείται και κάθε εικόνα αριστερού «αγώνα», καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε... τ’ άρματα για την υπεράσπιση της εκλεκτής του Αλέξη Τσίπρα. Δεν μένει παρά να ακούσουμε το γνωστό ανταρτικό τραγούδι σε διασκευή:

Στ’ άρματα, στ’ άρματα

Εμπρός στον αγώνα

Για την χιλιάκριβη

Βασιλική.

 

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER