Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 18:33

Ποδήλατα στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Ποδήλατα στην Καλαμάτα

Ένα πολύ σοβαρό θέμα προκύπτει και γίνεται περισσότερο επιτακτικό στην εφαρμογή του, αυτήν την εποχή που νυχτώνει νωρίτερα...

Πολλά ποδήλατα στην πόλη της Καλαμάτας, η πλειοψηφία πιστεύω, κυκλοφορούν σε δημόσιους δρόμους χωρίς καμία ένδειξη φωτισμού, μπροστά και πίσω... μάλιστα σε σημεία που δεν υπάρχει δημοτικός φωτισμός και η ενδυμασία των αναβατών είναι σε σκούρες αποχρώσεις, είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν από τα διερχόμενα οχήματα..!!

Κάτι πρέπει να γίνει σχετικά με αυτό, πριν συμβεί κάποιο ατύχημα..., απορώ πως γονείς εμπιστεύονται στα παιδιά τους να κυκλοφορούν ποδήλατα νυχτερινές ώρες χωρίς κανένα φως..!!!

Σε αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει και η Δημοτική αρχή με την υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας, να σταματά και να κάνει συστάσεις αρχικά...

Πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει, περισσότερο από αμέλεια των αναβατών ποδηλάτων παρά ότι υπάρχει κάποια πρόβλημα στο κόστος για την αγορά τους, που η αξία τους δεν ξεπερνά λίγα ευρώ για τα δύο.

Αν θέλουμε να λεγόμαστε ποδηλατούπολη, θα πρέπει και Δημοτική αρχή να προμηθευτεί τέτοια φώτα και να τα παρέχει στους δημότες ακόμα και δωρεάν ή σε τιμή κόστους...!!

Επειδή τυχαίνει να είμαι και εγώ λάτρης του ποδηλάτου και ζω αυτή την κατάσταση καθημερινά όταν κινούμαι με το αυτοκίνητο μου, θα πρέπει να γίνει κάτι άμεσα, γιατί όπως και παραπάνω ανέφερα η συντριπτική πλειοψηφία δεν διαθέτει φωτεινή ένδειξη στα ποδήλατα!!!

 

Με Εκτίμηση

Κουραμπάς Γιάννης

Καλαμάτα


NEWSLETTER