Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014 14:14

Υποκρισίες | Ευγενία Ηλιοπούλου

Γράφτηκε από την
Υποκρισίες | Ευγενία Ηλιοπούλου

Σφράγισαν το στόμα τους με μονωτική ταινία και άρχισαν απεργία πείνας οι 200 Σύροι πρόσφυγες που παραμένουν

 

για 6η ημέρα με τις οικογένειές τους στο Σύνταγμα, ζητώντας άσυλο και στέγη, ενώ καταγγέλλουν την Πολιτεία για αδράνεια.(25.11.2014)

Ο μπόμπιρας καθόταν, καμαρωτός στην πόρτα του πρακτορείου. Προπό. Στο χεράκι του κρατούσε περήφανα ένα πλαστικό πιστολάκι. Έριχνε μία ερευνητική ματιά γύρω του. Έπρεπε να βγάλει πιστόλι και να συνετίσει το πλήθος των εγκληματιών; Για κάθε ενδεχόμενο ίσιωσε το σώμα του και έλεγξε τα αντανακλαστικά του. Μέσα ο πατέρας προσπαθούσε, για πολλοστή φορά, να προκαλέσει την τύχη του .Μελετούσε και συμπλήρωνε. Πότε θα έρθει μια μέρα άσπρη για την οικογένειά του; Δεν ανησυχούσε για τον γιόκα. Στην Ελλάδα ευτυχώς δεν έχουμε φτάσει στην φάση που τρομοκρατείσαι αν βλέπεις ένα μικρό παιδί με ένα όπλο. Δεν θα ειδοποιήσει κανείς την αστυνομία για το δημόσιο κίνδυνο. Άσε που και να τηλεφωνούσε κάποιος η απάντηση θα ήταν να αλλάξει πλευρό και να ανησυχήσει για τους μεγάλους που οπλοφορούν. Βλέποντας τον μικρό αναρωτήθηκα για τι μερικοί γονείς αγοράζουν τέτοια δώρα στο παιδί τους. Αντί για αυτοκινητάκι ή μπάλα αυτόματο η πιστόλι. Θέλουν να τονώσουν το ηθικό των παιδιών, να ενισχύσουν τον ανδρισμό τους ή για να τους προετοιμάσουν για τις ημέρες ζούγκλας που θα έρθουνε; Ή μάλλον υποκύπτουν στα νάζια των σπλάχνων που βλέπουν κυρίως αμερικανικές αστυνομικές ταινίες στην τηλεόραση; Πότε θα φτάσουμε στην Ελλάδα να εκδοθεί άδεια οπλοφορίας και οπλοκατοχής με συνοπτικές διαδικασίες. Πότε θα δωράκια θα γίνουν πραγματικά όπλα για να ΄΄ετοιμαστούν΄΄ τα παιδιά μας καλά για το ζοφερό μέλλον; Η ταραχές που ξεκινάνε ,στις ΗΠΑ όπου οι κυβερνήσεις παριστάνουν τους δημοκράτες και τους λαϊκούς (για τα ψηφαλάκια )και μετά απορούν για τις εξελίξεις δεν μας ξεγελούν. Ο Ομπάμα, ο πιο λευκός μαύρος πρόεδρος, σαν ένας άλλος Πόντιος νίπτει τας χείρας του και προτρέπει τον λαό του σε ήρεμες κινήσεις. Τα κροκοδείλια δάκρια δεν ξεγελάνε κανέναν. Ποιός κερδίζει από την ελεύθερη αγορά των όπλων; Ποιά δικαιοσύνη και πως εφαρμόζεται σε ένα δωδεκάχρονο; Πόσα άλλα παιδάκια πρέπει να πεθάνουν, από τις σφαίρες των αστυνομικών, για να αλλάξει η νομοθεσία περί αγοραπωλησίας όπλων. Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να σταματήσει η υποκρισία των γονέων; Οπλίζουν το χέρι των παιδιών τους και μετά αναρωτιούνται για τι είναι τόσο εύκολο στόχο στα χέρια των αστυνομικών.

Το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα ανήκει πλέον στην καθημερινότητα των δελτίων ειδήσεων. Φορτηγό πλοίο, στο οποίο επιβαίνει άγνωστος αριθμός μεταναστών, πλέει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης 30 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης. Στο σημείο όπου βρίσκεται το πλοίο που φέρει σημαία Κιριμπάτι έχουν σπεύσει παραπλέοντα πλοία αλλά και πλοίο του πολεμικού ναυτικού. Το λιμενικό σώμα θα δώσει μάχη για να τους σώσει. Και μετά τι; Θα φτάσουν και αυτοί στο Σύνταγμα για να κάνουν απεργία πείνας; Για τι το κράτος δεν αξιοποιεί τα κοινοτικά κονδύλια για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μεταναστών; Το αίτημα για στέγασή των 200 σύριων προσφύγων γίνεται πλέον επιτακτικό, καθώς οι συνθήκες διαβίωσής τους γίνονται όλο και πιο δύσκολες με τη θερμοκρασία σε συνεχή πτώση. Ο κόσμος περνά και τους φέρνει διάφορα αλλά αυτά δεν φτάνουν. Που θα μείνουν και πως θα μπορέσουν να φύγουνε από την Ελλάδα; Η υποκρισία της Ε.Ε και κατ΄ επέκταση της Ελλάδας είναι φανερή. Ποιός κοροϊδεύει ποιόν; Η Ευρώπη έχει κλείσει τις πύλες της στο μεταναστευτικό κύμα και ξέρει ότι αυτοί οι άνθρωποι θα ΄΄ κολλήσουν ΄΄ στις χώρες υποδοχής! 

Αναδημοσίευση από το vetonews.gr


NEWSLETTER