Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015 17:36

Πότε θα απαλλαγείτε από αυτόν τον κύριο; | Γιώργος Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον

Θέλω να ελπίζω κ. Πρόεδρε ότι στην περίπτωσή σας δεν έχει ισχύ η λαϊκή παροιμία «με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις». Οτι δηλαδή η πολιτική ηθική σας, ο τρόπος σκέψης και δράσης σας, δεν είναι συνέχεια και συνέπεια του ηθικού έρματος που αποδεικνύεται κάθε τόσο ότι χαρακτηρίζει αυτόν που είναι ευρύτατα γνωστός ως «μέντορας» και «δάσκαλός» σας. Του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη. Ενός έρματος που όζει «σαβούρας» σε κατάσταση σήψεως και δεν αναδίδει οσμή ηθικού βάρους, όπως θα περίμενε κανείς από ένα κορυφαίο στέλεχος κυβέρνησης της Αριστεράς.

Δυστυχώς, οι αποκαλύψεις για την πολυπραγμοσύνη του «μέντορά» σας, προκειμένου να εξασφαλίζει ατομικά, οικογενειακά και εταιρικά οφέλη, διαδέχονται η μια την άλλη. Πότε ξεχνώντας να διαλύσει την εργοληπτική εταιρεία του, από την οποία προσπαθεί να μας πείσει ότι... αποξενώθηκε, μεταβιβάζοντας τις μετοχές στο γιο της συντρόφου του και την διοίκηση στο γιο του. Πότε με τις αλχημείες και τις ατασθαλίες του σχετικώς με την δήλωση «πόθεν έσχες». Και τώρα με αποκάλυψη που εγγίζει πια και τα όρια τς γελοιότητας, της κακομοιριάς, της αναξιοπρέπειας.

Λες και πρόκειται για κανέναν αναξιοπαθούντα, επεδίωξε και πέτυχε να του σβήσει ο Δήμος Αίγινας σχεδόν τα 2/3 του ποσού που όφειλε από κατανάλωση νερού στην πολυτελή βίλα που διατηρεί στο νησί, εκεί όπου σας έχει φιλοξενήσει κατ’ επανάληψη, ένθα έγινε και το πολιτικό προξενιό με το οποίο φορτωθήκατε, αλλά και μας φορτώσατε, τον Γιάνη Βαρουφάκη, που τον πληρώνουμε ήδη ακριβά. 

Οταν ένας άνθρωπος έχει την οικονομική επιφάνεια του κ. Φλαμπουράρη, καταναλώνοντας στην έπαυλή του, για τις ανάγκες του ιδιωτικού κολυμβητηρίου της, αλλά και για τα καλλωπιστικά φυτά της και τα λουτρά των φιλοξενουμένων του, ποσότητα ύδατος που κοστολογείται προς έξι χιλιάδες πεντακόσια ευρώ, το να χρησιμοποιεί την πολιτική του ισχύ για να μην πληρώσει ό,τι κατανάλωσε, είναι πράξη, επιεικώς, σιχαμερή.

Ζούμε σε μια κατάσταση που πολλοί οικογενειάρχες δυσκολεύονται να πληρώσουν και το ρεύμα και το νερό ή τα έξοδα θέρμανσης του σπιτιού τους. Αλλά κανείς δεν τους χαρίζει, με μια πολιτική απόφαση, τα 2/3 της οφειλής τους. 

Μήπως είναι καιρός να μεριμνήσετε ώστε να ξεκουρασθεί ο κ. Φλαμπουράρης, ώστε να μην ταυτίζεται η πολιτεία του μαζί σας;

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr