Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2015 13:56

Κουταμάρα, ή πονηριά; | Γιώργος Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον

Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν. Εχουμε μια κυβέρνηση που υποχρεούται να διαχειρισθεί τα μύρια όσα, και τόσο δύσκολα προβλήματα.

Μια ακόμη ελληνική κυβέρνηση που βρίσκεται στη θέση του εξαρτημένου. Που εκλιπαρεί να του δώσουν τη «δόση» του και οι... προμηθευτές βάζουν όλο και σκληρότερους όρους. Και κάποιοι υπουργοί της, αντί να λύνουν τα προβλήματα που αντιστοιχούν στον τομέα τους, ασχολούνται με ό,τι άλλο τους καπνίσει. 

Τυπική περίπτωση ο κ. Φίλης. Που είχε καθήκον και υποχρέωση να λύσει το πρόβλημα με τις ελλείψεις στα σχολεία, που έγιναν, ως συνήθως, αφορμή για νέο κύμα μπαχαλικών καταλήψεων. Να λύσει το πρόβλημα με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, διά του οποίου…τιμωρούνται όσοι ελαφρύνουν το κράτος από δαπάνες που έπρεπε να είναι δικές του. Να λύσει το πρόβλημα της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων που απειλούνται με λουκέτο. Αλλά αντί όλων αυτών, ανέλαβε να... λύσει το ζήτημα της γενοκτονίας των Ποντίων. 

Εκτός αν ο ίδιος ή οι έχοντες την ευθύνη της επικοινωνιακής τακτικής της κυβέρνησης είναι τόσο πονηροί, ώστε επίτηδες άναψαν φωτιά στα ποντιακά αισθήματα. Με σκοπό να προκαλέσουν αυτά ακριβώς που παρακολουθούμε. Να δώσουν ευκαιρία στους «εθνικιστές» να τραμπουκίζουν. Οπως στην περίπτωση της επίθεσης κατά του Γιώργου Κουμουτσάκου. Ετσι ώστε η προσοχή όλων να στραφεί προς τα εκεί.

Να μην ασχολούμεθα δηλαδή με το γεγονός ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται στριμωγμένη. Οτι δεν καταφέρνει να βρει τα περίφημα «ισοδύναμα», δεν περνά με επιτυχία τις αξιολογήσεις των δανειστών. Διό και αναβάλλεται συνεχώς η καταβολή της δόσης των δυο δισεκατομμυρίων. 

Να μην ασχολούμεθα με το πόσο χαμηλά βάζουν τον πήχη σχετικώς με το ποιοι θα απομείνουν υπό καθεστώς προστασίας έναντι τα επερχόμενης κοινωνικής λαίλαπας των κατασχέσεων και των εξώσεων. Μόλις στα 13.917 ευρώ ετησίου εισοδήματος για ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά, προσαυξημένο κατά 3.500 ευρώ για κάθε παιδί, μέχρι τα τρία. Δηλαδή ένα ζευγάρι με ένα παιδί στο λύκειο, αν έχει μηνιαίο εισόδημα κάτι λιγότερο από τα 1.500 ευρώ, δεν θα προστατεύεται πλέον ούτε για την πρώτη κατοικία του, ενώ θα πρέπει να επιβαρυνθεί και με ΦΠΑ για τα φροντιστήρια του παιδιού του. 

Δεν αφήνετε, για ευθετότερες συγκυρίες, το ποντιακό παρελθόν, να ασχοληθείτε με το ελληνικό παρόν, το τόσο δυσοίωνο;

 

Γ.Π. Μασσαβέτας

 

giorgis@massavetas.gr