Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 10:31

Λίαν επιεικώς μετεξεταστέοι | Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον

Πολύ τυχεράκιας είστε κ. Πρόεδρε. Ολοι δουλεύουν για σας. Πρωτίστως δε εκείνοι που έχουν την ευθύνη, ως αξιωματική αντιπολίτευση, να κάνουν ό,τι μπορούν για να προλάβουν τα χειρότερα. 

Αυτή την ώρα έπρεπε να ασχολούμεθα με τη μεγάλη λεηλασία που γίνεται σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων. Με όσα επέρχονται για το ασφαλιστικό. Οπου για οικονομίες 2 δισεκατομμυρίων ετοιμάζεται νέα σφαγή των συνταξιούχων. Οταν την ίδια ώρα, το ελληνικό Δημόσιο χαρίζει, από τα 32 δισεκατομμύρια που ήταν η άξια των μετοχών των τραπεζών που κατείχε, λόγω της προηγούμενης ανακεφαλαιοποίησης, τουλάχιστον τα 18, αν και υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα χαρίζει και τα 32. Τα χαρίζει στα επιθετικά ξένα Funds. Δώρο από την «αριστερή» κυβέρνηση στους πιο αδίστακτους καπιταλιστές.

Αντ’ αυτού ασχολούμεθα με το πρωτοφανές φιάσκο της Νέας Δημοκρατίας. Που σέρνεται επί δίμηνο προς εσωτερικές εκλογές, που δεν μπόρεσαν να γίνουν. Και να με συμπαθά ο φίλος από παλιά Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αλλά το πρόβλημα δεν είναι «τεχνικό». Είναι πρωτίστως πολιτικό. Διότι δώσατε εξετάσεις για το πώς μπορείτε να διαχειρισθείτε μια εσωτερική σας κρίση και αποτύχατε παταγωδώς. Το μήνυμα από το φιάσκο είναι άκρως πολιτικό. Συνοψίζεται στο εύλογο ερώτημα κάθε πολίτη: Αν ούτε το σπίτι σας δεν μπορείτε να οργανώσετε αποτελεσματικά, πώς να σας εμπιστευθούμε ότι μπορείτε να σώσετε τη χώρα;

Δεν έχετε καν ούτε το ελαφρυντικό του πρωτάρη. Διότι εσωκομματικές εκλογές έγιναν και μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή. Ενώ στο ΠΑΣΟΚ έχουν γίνει, επιτυχώς, δύο τέτοιες  αναμετρήσεις. Αρα, είχατε την τεχνογνωσία. Κάποιοι όμως από σας κάνατε πειράματα. Και το ακόμη χειρότερο: Αφού επιλέξατε μια εταιρεία που δεν είχε αναλάβει ποτέ άλλοτε τέτοιο έργο και ενώ είχατε τόσο χρόνο στη διάθεσή σας, δεν κάνατε το αυτονόητο: Μια «γενική δόκιμη», δύο εβδομάδες νωρίτερα, να δείτε αν μπορεί να λειτουργήσει το λογισμικό τους. 

Ελάχιστη σημασία έχει για τους πολίτες αν την πρώτη ευθύνη έχει ο καλαμοβάμων κ. Παπαμιμίκος, είτε οποιοσδήποτε άλλος. Δεν απαλλάσσονται της ευθύνης ούτε οι τέσσερις υποψήφιοι, αφού είχαν και εκείνοι την υποχρέωση να ελέγξουν αν πράγματι μπορούσε να διεξαχθεί η ψηφοφορία. Με ένα ελαφρυντικό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που πράγματι εγγράφως εξέφρασε τις ανησυχίες του.

Συνολικώς δώσατε εξετάσεις και μείνατε, λίαν επιεικώς, μετεξεταστέοι. Δουλεύοντας για τον τυχεράκια Αλέξη Τσίπρα, που ευλόγως σας λοιδορεί.  

 

Γ.Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr