Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2015 15:08

Η νόσος του φαβορί…

Γράφτηκε από τον

Επ! Νάτος ο "θάνατος της αλεπούς" (ή χαμός το Σαββατόβραδο) και μη βιαστείτε να νομίσετε πως λαϊκίζω. Από αυτή την στήλη, συχνά έχει θιγεί η οικουμενική "μάφια" του στοιχήματος και προχθές είχε την τιμητική της σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Τώρα, αν υπάρχει κάποιος που παρακολουθεί, διαβάζει, ενημερώνεται και εξακολουθεί να εμπιστεύεται τον κόσμο των φαβορί, τόσο το χειρότερο για την τσέπη του.

Να γίνω πιο αναλυτικός. Το Σάββατο, λοιπόν, δεν υπήρξε γκραν φαβορί στο ποδόσφαιρο που επιβεβαίωσε τα προγνωστικά του. Μόνο ο Ολυμπιακός Πειραιώς και Νήσων το πέτυχε, αν και με ‘Χ’ στο ημίχρονο και ‘διπλό’ στην λήξη, η απόδοση του 1.16 εκτινάχτηκε στο 4 κάτι και το σκορ με τον Πανθρακικό (3-4) πρέπει να άγγιξε (ανάλογα με την εταιρεία που επέλεξε κάποιος) ακόμη και το 100 προς ένα!

Η τραγωδία για τους ανυποψίαστους "ευεργέτες" του ΟΠΑΠ ξεκίνησε αργά το απομεσήμερο με την Στόουκ να νικάει την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι μάλλον άνετα (4.75 η απόδοση) και τον Αστέρα να χάνει στην Τρίπολη από τον Ηρακλή (5.75), ο οποίος στερέωσε τη νίκη του (1-2) όταν έμεινε με εννέα παίκτες. Αμέ!

Το ότι η Ξάνθη γίνεται στην έδρα της ομάδα – θηρίο όταν υποδέχεται κατώτερες ομάδες, είναι μάλλον παραδοσιακή συνταγή. Αυτή την φορά ηττήθηκε από τον Κάτω Πλατανιά (κακώς την ονομάζουν ομάδα των Χανίων), γενέτειρα του παλαιού αθλητικού συντάκτη, σκηνοθέτη θεάτρου και ευρωβουλευτή Μανώλη Μαυρομμάτη. Ακούστηκε πως ο Πανόπουλος, ηγέτης και κουμάντο της Θράκης εκνευρίστηκε, διότι η απόδοση των Κρητικών (στο διπλό) ήταν μόλις 4.25! Η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε, άρα παραμένει ως φήμη…

Η αγωνιστική διέθετε, γενικά, πολυεθνικό κοκτέιλ από "κηδείες" με πρώτη και καλύτερη την ήττα της Τσέλσι στο Λονδίνο από την ουραγό, νεοφώτιστη και "μικρή φανέλα" Μπόρνμουθ, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Το τζόκερ του 2, σε αυτό το παιγνίδι πλήρωσε 9.00 από τον ΟΠΑΠ και σαφέστατα περισσότερο στις εταιρείες του εξωτερικού.

Από κοντά η άνετη -σε σημείο παρεξήγησης- νίκη της Μάιντς στο Αμβούργο, κυρίως όμως η ήττα της Μπάγερν (κάποτε θα την "έκανε"!) στο Γκελζενκίρχεν. Θα μου πείτε, η Μπορούσια του Μενχενγκλάντμπαχ είναι δυνατή ομάδα. Σύμφωνοι. Ομως, στον προηγούμενο εντός έδρας αγώνα της που πλήρωνε δεκάρες, γιατί δεν "έστριβε";

Σχεδόν σε όλα τα πρωταθλήματα, μικρά και μεγάλα, χτύπησε για τα καλά η νόσος του φαβορί, με θύματα τους φιλάθλους-παίκτες και κερδισμένους τους υποψιασμένους και τους πονηρούς του αθλήματος…

Μαυροβούνιο: Διπλό κάποια Γκριμπάλ (6.25).

Σλοβενία: Διπλό η Μπάνια Λούκα (4.75).

Σερβία: Παρτιζάν Βελιγραδίου – Βοϊβοντίνα 0-2 (4.50)

Ουκρανία: Ντιέπρ – Βολούν (την είχατε ξανακούσει;) 0-1 (8.00)

Μέχρι την Γ’ κατηγορία Γαλλίας ηττήθηκε το φαβορί για τον τίτλο Νιμ από κάποια Μουλινόις, την οποία, παρά την καλή μου διάθεση και έρευνα δεν κατάφερα να επισημάνω στον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας του Πλατινί, του Καντονά και του Τιερύ Ανρί. Ο άσος έκλεισε στο 4.70.

Ολα τα παραπάνω στην κρίση σας. Προσοχή, όμως μακριά από αυθαίρετα συμπεράσματα διότι δηλητηριάζουν το δημοφιλέστερο των ομαδικών αθλημάτων (τρομάρα μας)!