Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 11:18

Μαζέψτε τους όσο είναι νωρίς (2) | Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον
Μαζέψτε τους  όσο είναι νωρίς (2) | Γ. Μασσαβέτας

Αντιλαμβάνομαι κ. Πρόεδρε ότι ουδόλως ίδρωσε το αυτί σας από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και τις καταγγελίες της για τις στρατιές μετακλητών υπαλλήλων που «ταχτοποιούνται» σε δημόσιες θέσεις, με βασικό προσόν την αφοσίωση στο κόμμα σας. Κατανοητό. Διότι, εδώ που τα λέμε, τα δυο κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα στις δεκαετίες της μεταπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται να ασκούν κριτική για τα φαινόμενα κομματισμού στον κρατικό μηχανισμό. Εθυσαν γαρ και απώλεσαν σε αυτό το «πεδίο δόξης», το τόσο θλιβερό για την διαχρονική ελληνική πραγματικότητα.

Εκείνο που εσείς, προφανώς, δεν αντιλαμβάνεστε, είναι ότι σήμερα πια, η άσκηση αντιπολίτευσης στην εκάστοτε κυβέρνηση, δεν είναι πλέον προνόμιο μόνο των κομμάτων και των μηχανισμών τους, ούτε καν των φίλιων εντύπων τους, ή άλλων «θεσμικών» μέσων ενημέρωσης. Διότι σήμερα λειτουργούν αυτά τα άτιμα «μέσα κοινωνικής δικτύωσης» και τα παράλληλα ηλεκτρονικά αρχεία και εργαλεία. Τα οποία «σε χρόνο μηδέν» διαδίδουν το παραμικρό στα πέρατα της οικουμένης. Και μπορούν να καταρρακώνουν την αξιοπιστία σας και να εξευτελίζουν τον πολιτικό σας λόγο -όλων των πολιτικών παρατάξεων- με αμείλικτη τεκμηρίωση.  

Μπαίνει όποιος θέλει στο Google, πληκτρολογεί «Τσίπρας+μετακλητοί» και αμέσως το YouTube του εμφανίζει αποσπάσματα από δικές σας ομιλίες όπου ξεσπαθώνετε εναντίον του νοσηρού φαινομένου με τις «στρατιές των μετακλητών υπαλλήλων» και δεσμεύεστε ότι θα μας απαλλάξετε από αυτό το καρκίνωμα. Οπότε, χασκογελώντας ή θυμώνοντας, συγκρίνει όσα λέγατε, με εκείνα που κάνετε εσείς και οι σύντροφοί σας. Και στέλνει την «αξιοπιστία» σας, μαζί με το «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς» στο καλάθι των αχρήστων.

Κάποτε, στην Αριστερά θαύμαζαν, οι τότε «εκτός γραμμής» κινεζόφιλοι, τις «εφημερίδες τοίχου» που είχε επινοήσει ο Μάο στον καιρό της «Πολιτιστικής Επανάστασης». Τώρα ο «τοίχος» είναι ηλεκτρονικός. Είναι το wall των Facebook, Twitter, Instagram και των άλλων δικτύων, μέσω των οποίων τίποτε δεν μένει πια κρυφό και ασχολίαστο. 

Με το να βγαίνει ο Σκουρλέτης να υβρίζει, είτε η εκπρόσωπος του κόμματός σας να εμφανίζει ως… κακόμοιρο «παιδί» τον 28χρονο γραμματέα της Νεολαίας σας, που θεωρεί ότι τα ένσημα «αριστεροσύνης», αρκούν για να έχουν διπλασιασθεί από τον Σεπτέμβριο οι «μετακλητοί», που «βολεύονται» στο Δημόσιο, δεν συμμαζεύονται τα ασυμμάζευτα. Γι’ αυτό σας λέω. Μαζευτείτε, όσο είναι ενωρίς. 

 

Γ.Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER