Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016 16:26

Ποιος είναι το... «γουρούνι» σε αυτήν την περίπτωση; (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Ποιος είναι το... «γουρούνι» σε αυτήν την περίπτωση; (βίντεο)

Σήμερα είδα την εξής είδηση: «Κτηνοτρόφοι έβαψαν γουρούνια στα χρώματα των κομμάτων και τα κατέβασαν στους δρόμους».

Μπορώ σε κάθε περίπτωση να αντιληφθώ την αγανάκτηση ορισμένων -των περισσότερων ίσως- κοινωνικών ομάδων ή επαγγελματικών κλάδων για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό και το φορολογικό. Όλοι έχουμε πληγεί, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο! Και φυσικά, αναγνωρίζω το δικαίωμα του κάθε πολίτη να αντισταθεί σε ό,τι τον πλήττει και να διαμαρτυρηθεί. 

Αυτό που δε μπορώ για κανέναν λόγο να δικαιολογήσω, είναι να εμπλέκεις τα ζωντανά σε κάτι τέτοιο βάφοντάς τα και περιφέροντάς τα στους δρόμους για να εκφράσεις τη διαμαρτυρία σου. Με ποιο σκεπτικό αρπάζεις ένα ζώο και το υποβάλλεις σε μια τέτοια ταλαιπωρία, περνώντας του σπρέι και κατεβάζοντάς στο στο δρόμο για να φωνάξεις τα συνθήματα για το δίκιο που σε πνίγει και όλο αυτό με μια περίσσια διασκέδαση; Ποιος είναι το... «γουρούνι» σε αυτήν την περίπτωση; Και μήπως τελικά τα γουρούνια είναι καλύτερα από εσένα που τους κάνεις αυτό το μαρτύριο; 

Δείτε το βίντεο με την εν λόγω διαμαρτυρία στο Ρέθυμνο:

Για να μην παρεξηγηθώ, ποσώς με ενδιαφέρει ποια κόμματα και ποια ονόματα έγραψαν επάνω στα γουρούνια με τα σπρέι οι διαμαρτυρόμενοι. Έχουν δικαίωμα να είναι εξοργισμένοι με όποιον εκείνοι θέλουν, εφόσον θεωρούν ότι πλήττονται τα δικαιώματά τους. Ο λόγος που εξοργίστηκα βλέποντας αυτό το βίντεο είναι η συμπεριφορά από τους κτηνοτρόφους απέναντι σε αυτά τα ζωντανά και η απαθής αντιμετώπιση (για να μην πω ευχαρίστηση) των συμπολιτών τους βλέποντας αυτήν την εικόνα.


NEWSLETTER